Barzdota moteris kalta dėl potvynių Balkanuose?

Didžiuliai potvyniai, niokojantys Balkanų regioną, pamažu slūgsta. Tačiau atrodo, kad Balkanų patriarchai nusprendė rasti atpirkimo ožį dėl juos ištikusios stichinės nelaimės. Bažnyčia ėmė kaltinti barzdotą moterį dėl savo problemų, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 11:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:08 PM

Bažnyčios lyderiai Balkanuose kaltina barzdotą dainininkę Conchitą Wurst dėl potvynių regione, pareikalavusių jau 50 žmonių gyvybių.

Austrijos atlikėja, kurios tikrasis vardas yra Thomas Neuwirthas, tapo tarptautine garsenybe po to, kai laimėjo šių metų „Eurovizijos“ konkursą.

Apvalys nuo nuodėmių

Tačiau nuo tada, ne vienas bažnyčios vadovas pareiškė, kad potvyniai, privertę 150 tūkst. žmonių palikti savo namus visame Balkanų regione ir nusinešę dešimtis žmonių gyvybių, buvo Dievo bausmė už Austrijos žvaigždės pergalę.

Juodkalnijos patriarchas Amfilohije kalbėjo: „Šis potvynis – ne sutapimas, bet įspėjimas.“ Jis teigė, kad Dievas atsiuntė liūtis kaip priminimą, kad žmonės neturi pasiduoti laukinei savo prigimties pusei.

Rytų ortodoksų serbų dvasinis lyderis, patriarchas Irenejus, taip pat laikėsi nuomonės, kad stichija buvo „Dievo bausmė už ydas“, ir kad Dievas mėgina „apvalyti Serbiją nuo nuodėmių“.

Pridarė didelių nuostolių

Baisiausi per 120 metų potvyniai pražudė dešimtis žmonių ir dešimtis tūkstančių paliko be gyvenamosios vietos. Dėl kylančio vandens lygio susidarė daugiau nei 2000 nuošliaužų Bosnijoje ir Serbijoje. Ir, nors didžiausios liūtys baigėsi, vis dar bijoma, kad bus daugiau mirčių.

Potvyniai prasidėjo po to, kai per tris dienas iškrito tiek kritulių, kiek paprastai būna per tris mėnesius. Lietaus vanduo nuniokojo ištisas gyvenvietes ir suaktyvino nuo 1990m. konflikto likusias minas.

Nesirūpina dėl kritikos

C.Wurst, 25 metų T.Neuwirtho kuriamas personažas, šįmet laimėjo „Eurovizijos“ konkursą, kuriame varžėsi su kitų šalių atlikėjais. Kaip Conchita, ji save identifikuoja kaip neutralios lyties, tačiau sau apibūdinti dažniausiai vartoja moteriškus įvardžius.

Iki „Eurovizijos“ C.Wurst teko susidurti su homofobiškų ir transfobiškų puldinėjimų lavina ir iš savo šalies, ir iš kitų, tokių kaip Rusija, Armėnija ir Baltarusija, kurios konkursą pakrikštijo „ištvirkimų židiniu“.

„Aš tik galiu padėkoti už jūsų dėmesį. Jei jis tik dėl manęs ir mano asmenybės, aš galiu su tuo gyventi, - C.Wurst anksčiau kalbėjo apie kritiką, kuri ją pasiekia elektroniniais laiškais, - žinote, aš turiu labai storą odą. Tačiau man keista, kad truputis veido plaukų sukelia tokį susijaudinimą.“

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.