Neklotą moters lovą nusipirko už 4 milijonus dolerių

Prieš šešiolika metų savo neklotą, sujauktą lovą menininkė Tracey Emin pavertė meno instaliacija. Neseniai Christie's meno aukcione Londone šis kūrinys buvo parduotas už daugiau nei 4 milijonus dolerių, rašo CNN.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 AM

T. Emin savo kūrinį vadina „Mano lova“. 1998 m. joje ji nesikeldama praleido keturias dienas. Menininkė pasakoja, kad tuo metu jai buvo sudaužyta širdis ir ji jautėsi siaubingai.

T.Emin prisimena, kad kai ji pagaliau pakilo iš lovos ir pamatė savo paliktą netvarką, ji nusprendė visa tai paversti meno kūriniu. Lova, stovinti baltoje galerijos erdvėje, jai pasirodė tiesiog puiki idėja instaliacijai.

Po metų „Mano lova“ buvo nominuota Turnerio prizui. Ši instaliacija nėra tik sujaukta patalynė, cigarečių prikimštos peleninės, besimėtančios nešvarios kelnaitės, maisto likučiai, tušti alkoholinių gėrimų buteliai ir kiti daiktai.

Lova ir ją supantys objektai pasakoja sudaužytos moters širdies istoriją.

Christie's aukciono rengėjai tikėjosi, kad šis meno kūrinys bus parduotas už 1,7-2 mln. dolerių. Tačiau už jį gauta suma pranoko visus lūkesčius – lovą nežinomas pirkėjas įsigijo už 4 mln. dolerių.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.