Pamplonoje buliai persmeigė du bėgikus

Po pusę tonos

Pamplonoje buliai persmeigė du bėgikus<br>Reuters nuotr.
Pamplonoje buliai persmeigė du bėgikus<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:20 AM

Pačioje paniško, anksti ryte įvykusio šešių bulių ir šešių jautukų bėgimo pradžioje vienas juodas bulius išsiveržė į priekį ir puolė penkis bėgikus, kurių dviem ragais subadė kojas.

Tie du vyrai, 36 ir 46 metų amžiaus, buvo nuvežti į ligoninę, bet jų sužeidimai nėra sunkūs, pranešė garsiojo San Fermino festivalio organizatoriai.

Dar penki žmonės buvo nuvežti į ligoninę dėl kitokių traumų ir sumušimų, bet nė vieno iš jų būklė nėra sunki.

Buliai prasiskynė kelią per bėgančius nutrūktgalvius, kurie paprastai vilki baltai ir ant kaklų būna užsirišę raudonas skareles. Gyvuliai 848,6 m ilgio kelią iki koridos arenos nubėgo per dvi minutes ir 30 sekundžių. Po pietų koridos arenoje buliai stos prieš matadorus ir savo mirtį.

„Šis bulių bėgimas buvo toks greitas, kad beveik nesuvokiau jį įvykus“, – sakė 33 metų gamyklos darbuotojas Davidas Rubio Blazquezasiš Viljarealio Ispanijos rytuose, kuris su buliais Pamplonoje bėga jau septinti metai.

Šuoliuodamas per minią vienas juodas bulius galva smogė jaunam vyrui mėlynais marškiniais į nugarą. Vyras parpuolė, o tada bulius jį trypė.

Po kelių sekundžių kastruotas jautukas susidūrė su tuo pačiu vyru ir pats pargriuvo akmenimis grįstoje gatvėje.

„Blogiausias dalykas yra kiti žmonės. Jie stumia tave. Jie griebia tave. Jie beveik pavojingesni už bulius“, – sakė 27 metų draudimo agentas Luisas Meldero, kuris gyvena netoli Madrido.

San Fermino festivalis – svaiginamos devynios linksmybių ir adrenalino dienos – kasmet į 300 tūkst. gyventojų turinčią Pamploną pritraukia šimtus tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.

Nuo 1911 metų, kai registruojami tokie atvejai, per bulių bėgimus žuvo 15 žmonių. Praėjusį kartą žmogus žuvo prieš penkerius metus – bulius vienam 27 metų ispanui subadė į kaklą, širdį ir plaučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.