Pasaulio rekordų knygoje – ilgi liežuviai ir šokinėjančios katės

„Be to, aš neturiu krepšio!“ – priduria jis.

Tarp Guinnesso knygos rekordininkų yra kalifornietis Nickas Stoeberlas, turintis ilgiausią liežuvį pasaulyje – 10,1 cm ilgio.<br>AFP nuotr.
Tarp Guinnesso knygos rekordininkų yra kalifornietis Nickas Stoeberlas, turintis ilgiausią liežuvį pasaulyje – 10,1 cm ilgio.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2014, 3:52 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:46 PM

Naujasis leidimas atspindi šešis rekordų dešimtmečius ir, taip pat, naujausius ekscentriškus laimėjimus.

Tarp Guinnesso knygos rekordininkų yra kalifornietis Nickas Stoeberlas, turintis ilgiausią liežuvį pasaulyje – 10,1 cm ilgio.

Britų kino entuziastas Nickas Bennettas vietą knygoje pelnė didžiausia Džeimso Bondo atmintinų daiktų kolekcija, kurią sudaro 12 463 daiktai, nuo automobilių modeliukų iki plakatų, eksponuojamų tam skirtoje „šventovėje“ jo namuose.

„Vis dar kolekcionuoju ... Daiktai atkeliauja ir šiandien“, – sakė N.Bennettas, kuris rinkti savo kolekciją pradėjo 1995 metais.

Japonijoje Akiko Obata turi didžiausią plastikinio maisto kolekciją – daugiau kaip 8 tūkst. daiktų savo bute, pavyzdžiui, didžiulių plastikinių mėsainių, spurgų ir patiekalų nuo sriubos iki desertų.

Tuo tarpu Alley iš Jungtinių Valstijų pasiekė ilgiausio katės šuolio – net 1,83 m – rekordą. Šis baltos, juodos ir oranžinės spalvų katinas tokį atstumą nušoko nuo vienos mažos platformos ant kitos.

Aludariai Guinnessai savo garsiąją rekordų knygą pradėjo leisti 1955 metais, norėdami išspręsti alaus gėrėjų ginčus.

Nuo to laiko daugiau kaip 100-e valstybių buvo parduota daugiau kaip 132 mln. kasmet perleidžiamos knygos egzempliorių 20-čia kalbų.

Visus bandymus pasiekti rekordus vertina šios organizacijos arbitrai.

Tarp naujų, šiemet į knygą įtrauktų rekordų yra tolimiausias strėlės šūvis naudojantis kojomis (6,10 m), kurį pasiekė Inke Siefker iš San Fransisko. Ji strėlę iš lanko paleido naudodamasi kojomis, stovėdama ant rankų.

Tuo tarpu Karstenas Maasas iš Vokietijos išrado ilgiausią naudoti tinkamą golfo lazdą – 4,39 metro.

K.Maasas pripažįsta, kad jo išradimas nėra pats praktiškiausias, nes „dėl lazdos svorio ir ilgio smūgiuoti kamuoliuką tikrai vargina“.

„Be to, aš neturiu krepšio!“ – priduria jis.

Londonietis Yannickas Readas išrado mažiausią žinomą furgoną – mažiau nei 2,4 m ilgio.

„Jis turi net virdulį, tad gali išsivirti puodelį puikios arbatos“, – reklaminiame klipe sako Y.Readas.

Tarp kitų rekordų yra irklavimas per daugiausiai vandenynų, priskiriamas Simonui Chalkui, ir didžiausias barzda pakeltas svoris. Pastarasis rekordas priklauso Antanui Kontrimui, kuris pakėlė moterį, diržais pririštą prie jo žilos barzdos.

Be naujų rekordų, 2015-ųjų knygoje prisimenami ir pastarųjų 60 metų rekordai, tarp jų – britų bėgiko Rogerio Bannisterio mylia per mažiau nei keturias minutes ir Michaelo Jacksono pasiekimai muzikos industrijoje.

„Tai svarbus leidimas „Guinness World Records“, suteikiantis mums progą prisiminti, kaip rekordai keitėsi per tuos šešis nepaprastus dešimtmečius“, – sakė redaktorius Craigas Glenday.

„Žinoma, mes dar turime išnagrinėti maždaug 50 tūkst. pareiškimų vien per vienus praėjusius metus, tad galime rinktis iš daugybės naujų ir atnaujintų rekordų ... Ir tai tikrai sunki užduotis – nuspręsti, kas patenka į galutinį variantą“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.