Edinburgo zoologijos sodo pandos nėštumas nutrūko

Vienintelės Didžiojoje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-09-22 15:51, atnaujinta 2018-01-30 03:08

10 metų panda Tian Tian, kurią drauge su patinu Yang Guangu (Jang Guangu) Škotijos sostinei dešimtmečiui paskolino Kinija, galėjo išnešioti jauniklį, bet, „deja, taip neįvyko“.

„Ji nebėra vesianti“, – sakė Škotijos karališkosios zoologų draugijos didžiųjų pandų skyriaus direktorius Iainas Valentine'as.

„Pandų reprodukcija ir biologija yra sudėtingos. Visi nuo apvaisinimo momento rinkti duomenys rodė, kad panda tikriausiai išnešios. Deja, taip neįvyko, – sakė jis. – Nėra įrodymų, kad ji patyrė persileidimą, tad galėjo įvykti vėlyva embriono reabsorbcija“.

Tian Tian dirbtiniu būdu buvo apvaisinta balandžio 13 dieną, po pakartotinių bandymų suporuoti ją su Yang Guangu. Apie patelės nėštumą buvo paskelbta rugpjūtį.

Edinburgas už abiejų pandų nuomą Kinijai moka po maždaug 750 tūkst. eurų per metus. Tai vienintelė didžiųjų pandų pora Britanijoje; gyvūnai buvo atvežti 2011 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.