Žemę užpuolė ateiviai?

Svečiai iš kosmoso ar gamtos išdaiga? Tokį klausimą sprendė žmonės, Australijos didmiesčio Sidnėjaus paplūdimyje aptikę tūkstančius žalių „kiaušinių“.

Mokslininkai išaiškino, kad keistieji kamuoliai yra tiesiog jūrų dumbliai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Mokslininkai išaiškino, kad keistieji kamuoliai yra tiesiog jūrų dumbliai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 9:22 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:32 AM

Paplūdimyje šių „kiaušinių“ radę žmonės tikino, kad niekada nebuvo matę nieko panašaus, ir juokaudami juos vadino neišsiritusiais NSO (neatpažintais skraidančiais objektais. – Red.) ir „ateivių pūkų kamuoliukais“.

Taip pat kiek rimčiau svarstyta, kad galbūt tai japoninių samanų burbulai, rašo „Lietuvos rytas“.

„Prieš tris dienas čia buvo vos keli kiaušinio formos kamuoliai, o šiandien jie atrodo daug didesni ir mėtosi visame paplūdimyje“, – pasakojo netoliese gyvenanti Jenny Zhang.

„Buvo vėjuota diena ir didelės bangos. Aš pakėliau vieną kamuoliuką ir jį suspaudžiau, tačiau nebuvau tikra, ar jis gyvas, ir susirūpinau, kad galiu sužeisti ką nors, esantį viduje.

Buvau nustebinta jų tobulos formos, ryškiai žalios spalvos ir to, kokie gyvi jie atrodė“, – pridūrė per rytinį pasivaikščiojimą šiuos burbulus atradusi Scarlett de Villers.

Žinoma, netrukus Naujojo Pietų Velso universiteto profesorius Alistairas Poore‘as patikino, kad tai tikrai nėra objektai iš kitos galaktikos.

Keistieji kamuoliai greičiausiai yra retos rūšies jūrų dumbliai, kurių visame pasaulyje galima pamatyti labai retai. Į tokius kamuolius į kempines panašios jūržolės susisuka mėgindamos apsisaugoti nuo grobuonių.

„Esu matęs panašių dalykų: kartais negyvos jūržolės gali susivynioti ir suformuoti kamuolius, tačiau jie būna iš negyvos medžiagos.

Šie kamuoliai atrodo labai gyvi, – kalbėjo ekspertas. – Tai – dumbliai, gyvenantys laisvai, ne ant akmenų, ir susiformuojantys į sferos formos kamuolius.“

Tai jau antras neįprastas gamtos pokštas Sidnėjaus paplūdimiuose per pastarąsias kelias savaites.

Neseniai prie Naujojo Pietų Velso krantų bangos tris naktis švytėjo fluorescencine mėlyna spalva – vandens paviršiuje plaukiojo didžiuliai planktono būriai, pranešdami apie pavasario, prasidedančio pietų pusrutulyje, pradžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.