Amerikiečiai kenčia nuo neregėto uodų antplūdžio

JAV Arizonos valstijoje po vienos iš drėgniausių vasarų per visą istoriją priviso neįtikėtina gausybė uodų. Milžiniški jų būriai jau ėmė veistis net dykumingose vietovėse, o žmonės kenčia nuo nesibaigiančiųjų įkandimų, informuoja naujienų agentūra AP.

JAV Arizonos valstijoje po vienos iš drėgniausių vasarų per visą istoriją priviso neįtikėtina gausybė uodų.<br>AP nuotr.
JAV Arizonos valstijoje po vienos iš drėgniausių vasarų per visą istoriją priviso neįtikėtina gausybė uodų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 12:30 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 2:55 PM

Arizonos Valstijoje siautusios liūtys sudarė palankias sąlygas vabzdžiams daugintis ir gyventojai teigia,kad uodų dabar čia priviso tiek, kad situacija tapo nebepakenčiama.

Marikopos apygardos pareigūnai teigia, kad dėl uodų jie šįmet sulaukė daugiau nei 10 tūkst. skambučių.

„Mes daug dirbame ir purškiame nuodus įvairiose vietose",- kalbėjo vienas pareigūnas.

Uodų užpulti gyventojai kenčia nuo daugybės įkandimų. Viena moteris pasakoja,kad kasdien jai įkanda nuo trijų iki penkių kartų.

„Aš kilusi iš Arizonos, tačiau nepamenu, kad kada nors mane būtų taip sukandžioję, - sakė moteris. - Todėl dabar vietoj kvepalų kasdien naudoju purškalą nuo uodų".

Kiti gyventojai, tokie kaip Leslie Meehan, sugalvoja savo apsisaugojimo būdų. Ji iš savo kiemo uodus baido kelis šimtus dolerių kainavusiu įrenginiu.

„Mes esame kaip „švediškas stalas" šiems šilumos ieškantiems vabzdžiams, - piktinosi moteris ir lygino uodų įkandimus su kankinimais. - Aš turiu 32 įkandimus vien ant savo rankos".

dabar šalies mokslininkai gaudo uodus tinklais ir tiria juos laboratorijose. Jie bijo, kad uodai neimtų nešioti ligų.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.