Turistus įbaugino jų valtį pasivijęs milžiniškas gyvūnas

Afrikoje gyvenantys didieji hipopotamai, dar vadinami begemotais, iš pirmo žvilgsnio atrodo, kaip ramūs, lėti, sėkliuose vandenyse kiurksantys gyvūnai. Tačiau vienas keliautojas spėjo įsitikinti, kad šie žinduoliai ne veltui vadinami vienais agresyviausių planetoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-16 21:01, atnaujinta 2018-01-15 20:31

Davidas Jacksonas su sūnumi Craigu ilgai atsimins kelionė Bostvanoje. Į safarį susiruošę vyrai mėgavosi gamtos vaizdais, bet plaukdami valtimi Čiobės upe išvydo link jų sparčiai artėjantį objektą. Keleiviai padidino motorinės valties greitį, tačiau objektas artėjo nenumaldomai.

Išsitraukęs savo mobilų telefoną C.Jacksonas nufilmavo įspūdingą vaizdą: objektui pasivijus plaukiančią valtį iš vandens išniro milžiniško hipopotamo galva.

„Jis buvo arčiau valties, nei atrodo vaizdo įraše. Įspūdinga, kaip greitai gali judėti hipopotamai – niekada negalima spręsti apie šių gyvūnų greitį pagal jų dydį“, -- perspėjo D.Jacksonas.

Išties, hipopotamai, kurių suaugę patinai sveria nuo 3 iki 4 tonų gali atrodyti apgaulingi. Augalėdžiai gyvūnai didžiąją laiko dalį praleidžia snūduriuodami ir kramsnodami augalus. Tačiau ūmaus būdo hipopotamus lengva įsiutinti – menkiausias nepatikęs garsas juos gali priversti imtis veiksmų, kurių su šiais gyvūnais nesusidūręs žmogus nesitikėtų.

30 km/h greičiu vandeniu galintys plaukti hipopotamai gali lengvai sutraiškyti žmones, valtis ar plėšrius gyvūnus, kurie kartais kėsinasi į hipopotamų jauniklius. Ne vienas krokodilas ar liūtas jau yra įsitikinęs, ką reiškia užgriuvusio hipopotamo svoris ar jo milžiniški nasrai.

Prieš tūkstančius metų su hipopotamais susidūrę pirmieji žmonės bijojo šių aršių gyvūnų ir juos gerbė. Senovės egiptiečiai net kūrė legendas apie apie šių gyvūnų nuožmumą. O zulusų gentys turėjo posakį „drąsus, kaip hipopotamas“. Tačiau šiais laikais žmonės hipopotamus medžioja dėl mėsos ir odos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.