Apsukrusis „Plėšikas Jėzus“ išvengia net policijos gniaužtų

Havajų policijos pareigūnai nesėkmingai bando sugauti vyriškį, kitaip žinomą kaip „Plėšikas Jėzus“, rašo „The Huffington Post“.

Vyriškis, kurį vietiniai gyventojai dėl jo ilgos barzdos, apdarų ir stebuklingo gebėjimo pranykti iš nusikaltimo vietos praminė „Plėšiku Jėzumi“.<br>Twitter.com nuotr.
Vyriškis, kurį vietiniai gyventojai dėl jo ilgos barzdos, apdarų ir stebuklingo gebėjimo pranykti iš nusikaltimo vietos praminė „Plėšiku Jėzumi“.<br>Twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-20 17:48, atnaujinta 2018-01-15 12:23

Havajų Kauajo salos laikraštis „The Garden Island“ praneša, kad Richardas Isaacas Leibmanas yra ieškomas policijos, kai gruodžio 4 dieną neatvyko į Lihue miesto apygardos tesimo svarstymą.

Vyriškis, kurį vietiniai gyventojai dėl jo ilgos barzdos, apdarų ir stebuklingo gebėjimo pranykti iš nusikaltimo vietos praminė „Plėšiku Jėzumi“, per pastaruosius ketverius metus tariamai apiplėšė daugybę salos šiaurinėje pakrantėje esančių namų.

Vienas vietos gyventojų Leo McCarthy pasakojo šeštadienį, sausio 10 dieną, R. I. Leibmaną matęs netoli Kauajo salos paplūdimio, esančio salos šiaurinėje pakrantėje. Vos atvykus policijos pareigūnams, judrusis vyriškis pasislėpė už uolos, o galiausiai ir pabėgo.

Tai ne pirmasis kartas kai R. I. Leibmanas paspruko nuo policijos pareigūnų. 2011 metais, jis tariamai apiplėšė namą Kekahos vietovėje, tačiau ir tą kartą pabėgo, kai kitą dieną policijos pareigūnai mėgino jį sulaikyti.

Vėliau jis buvo suimtas, bet 2013 metų liepos mėnesį paleistas į laisvę su sąlyga, kad tęs gydymą dėl sutrikusios psichinės sveikatos, netoli savo šeimos, gyvenančios Teksase. Kai vyriškio motina atgabeno jį į Lihue miesto oro uostą, šis dar kartą pabėgo ir pasislėpė Kauajo ž salos šiaurinėje pakrantėje.

2014 metų kovą vyras buvo sugautas ir sulaikytas viename golfo laukų, kai vietos gyventojai pranešė policijai, kad vyriškis įsibrovė į jų namus ir išnešė maisto produktus ir kitą asmeninį turtą.

R. I. Leibmano teismo procesas dėl tokių kaltinimų buvo nutrauktas, kai gydytojas nutarė, kad jis dėl savo nestabilios būklės negali būti teisiamas. Tuoj po to vyras buvo nugabentas į Havajuose esančią ligoninę, tačiau ir tą kartą sugebėjo pabėgti.

Nuo 2011 metų, apsukrusis vyriškis yra kaltinamas ne vienu nusikaltimu: apiplėšimu, vagyste, priešinimusi sulaikymui, pabėgimu ir dviem išpuoliais prieš teisėsaugos pareigūną. Šiuo metu vyras yra ieškomas ir jam skirta 10 tūkstančių JAV dolerių (maždaug 8629 eurų) bauda.

„Mes visi jį iš dalies gerbiame“, - atviravo L. McCarthy'is laikraščiui „The Garden Island“. „Jis yra įstatymo neginamas asmuo, kurio niekam nepavyksta sugauti. Visgi, esmė yra tame, kad jis peržengė ribą ir gerokai įbaugino žmones... Daugeliui žmonių jo veiksmai įvarė nemažai siaubo“, - pasakojo vyras.

Parengė Milda Sendžikaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.