Nepridengti M.Obamos plaukai Saudo Arabijoje sukėlė triukšmą

JAV prezidentas Barackas Obama antradienį apsilankė Saudo Arabijos sostinėje Rijade norėdamas pagerbti velionio šalies karaliaus Abdullah atminimą. Tačiau labiau nei jau kurį laiką puoselėjami diplomatiniai ryšiai tarp šių šalių, visiems rūpėjo nepridengti prezidento žmonos plaukai, rašo „The Washington Post“.

Michele Obama vizito metu savo galvos nebuvo pridengusi jokiu apdangalu.<br>Reuters nuotr.
Michele Obama vizito metu savo galvos nebuvo pridengusi jokiu apdangalu.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-28 16:42, atnaujinta 2018-01-14 19:26

Michele Obama vizito metu savo galvos nebuvo pridengusi jokiu apdangalu. Saudo Arabijoje tai neįprasta: šalis yra viena iš nedaugelio pasaulyje, kurioje moterys privalo prisidengti galvą, čia daugybė moterų nešioja hidžabus.

Tiesa, užsieniečiams leidžiama šios taisyklės nepaisyti ir tuo akivaizdžiai pasinaudojo ir pirmoji JAV ponia. Nors moteris dėvėjo pilnai rankas uždengiančius drabužius, galvos apdangalo ji atsisakė.

Vis dėlto ne visiems arabams šis M.Obamos žingsnis buvo priimtinas. Socialiniame tinkle „Twitter“ netrukus pasipylė nuotraukos ir įrašai su žyme „Michele Obama neprisidengusi“. Kritiški komentatoriai priminė, kad lyderio žmona buvo ant galvos užsidėjusi skarą per vizitą musulmoniškoje Indonezijoje. Tad kodėl ji to nedarė ir Saudo Arabijoje?

Tuo tarpu kiti socialinio tinklo vartotojai prezidento žmoną puolė ginti: esą nereikia jos kritikuoti, nes jos vizitas Saudo Arabijoje buvo trumpas ir suplanuotas labai staigiai. Pirmoji JAV pora surengė vizitą tuo metu, kai Saudo Arabiją tarptautinė bendruomenė aršiai kritikuoja dėl žmogaus teisių pažeidimų.

Tiesa, pats B.Obama teigia, kad šis apsilankymas neturi jokio politinio atspalvio. Tačiau galvos apdangalo nedėvėjimas šioje šalyje laikomas politiniu pareiškimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.