Barselonoje galima dirbti laimės direktore

Tikriausiai ne vienas yra girdėjęs apie „laisvo oro direktorius“. Ispanijoje, Barselonoje, sukurta panašiai skambanti laimės direktoriaus pareigybė.

P.Puig, kaip laimės direktorė, atsakinga už savo darbuotojų gerovę darbo metu.
P.Puig, kaip laimės direktorė, atsakinga už savo darbuotojų gerovę darbo metu.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė („Lietuvos ryto“ korespondetė Ispanijoje)

May 3, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:41 AM

Tai – ne mokslinės fantastikos ar juo labiau pasakos dalis, o Katalonijos bendrovės „Vortex“ realybė. Ši nedidelė, vos aštuonis darbuotojus turinti Barselonoje įsikūrusi bendrovė analizuoja oro srautus ir vėliau parduoda informaciją vėjo energijos gamintojams.

Regis, nieko ypatinga, tačiau būtent ši bendrovė neseniai laimėjo Barselonos miesto prizą, skiriamą kūrybingiems verslininkams. Prizas – už laimės direktorės pareigas. Patricia Puig, „Vortex“ laimės direktorė, yra atsakinga už tai, kad bendrovės darbuotojai būtų laimingi. Už tai, kad jie būtų patenkinti darbo vieta, darbo sąlygomis ir savo kolegomis.

„Mūsų nuomone, kai darbuotojas jaučiasi gerai ir yra patenkintas darbo vieta bei darbdaviu, jis turi paskatų dirbti ir jo darbo rezultatai yra puikūs“, – sako laimę „Vortex“ darbuotojams dozuojanti P.Puig.

Darbuotojai su laimės direktore nerengia darbo susitikimų. Jie P.Puig skundžiasi ar siūlo reformas intymiomis akimirkomis – per pietus ar kavos pertraukėlę.

„Laimės ieškojimas darbovietėje vyksta savaime. Sakykime, prie manęs prieina kolega ir skundžiasi, jog jo mažametis sūnus susirgo ir jis neturi kur jo palikti.

Tada išdėstau bėdą visam kolektyvui ir mes drauge ieškome tinkamiausio sprendimo. Šiuo atveju pirmiausia buvo pasiūlyta tokiais atvejais leisti darbuotojui dirbti namie“, – sakė P.Puig.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.