Dėstytojas studentėms pasiūlė išsirengti nuogoms – mamos supyko

Menas reikalauja aukų. Regis, tokį posakį vienas San Diego mieste esančio Kalifornijos universiteto dėstytojas nusprendė pritaikyti kone pažodžiui. Jis savo studentams iškėlė sąlygą: norite išlaikyti egzaminą? Teks išsirengti nuogiems. Ne visiems toks profesoriaus atvirumas pasirodė priimtinas, skelbia nydailynews.com.

Studentams profesorius pasiūlė išsirengti, panašiai kaip pozuojant paveikslams.<br>„Wikipedia“ asociatyvioji nuotr.
Studentams profesorius pasiūlė išsirengti, panašiai kaip pozuojant paveikslams.<br>„Wikipedia“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 7:44 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:09 AM

Sužinojusi, kad vizualiųjų menų studentams pasiūlyta, kad visi, kaip ir profesorius, per egzaminą išsirengtų nuogi, vienos studentės motina pasiskundė vietos televizijos kanalui. Kilo skandalas.

Užduotis pristatyti savo „erotinį aš“ rangantis prieš vertintoją nė vienam studentui nepasirodė neįkandama. Neprieštaravo ir universiteto valdžia. Profesorius Ricardo Dominguezas tikino, kad viskas daroma meno tikslais.

„Tai standartinė užduotis. Jei studentai jaučiasi nejaukiai, jiems ne vieta mano kurse“, – tikino profesorius.

Tačiau jo sumanymas prie žvakių šviesos surengti tokį neįprastą egzaminą užkliuvo vienos studentės motinai. Ji neslėpė pasišlykštėjimo.

„Tai yra tikras iškrypimas, man darosi bloga“, – aiškino studentės motina. Ji sulaukė nemažai paramos iš kitų motinų ir šiaip dorovingų amerikiečių, kurios baisėjosi, kad R.Dominguezui leidžiama iš viso dėstyti tokį kursą universitete.

„Yra daugybė kitokių būdų išreikšti save meno tikslais. Tas „profesorius“ man primena tiesiog iškrypėlį, kuris naudojasi savo profesija siekdamas patenkinti pomėgius“, – skundėsi viena mokytoja.

Tiesa, egzaminą pasirinkę studentai tikino, esą jokios problemos nuogalių egzamine nėra.

„Turėjome pasirinkimą tarp buvimo nuogiems ir emocinio nuogumo. Visi studentai pasirinko nuogo kūno pasirodymą. Kai kam buvo nejauku, bet visi esame suaugę ir žinojome, ko galima tikėtis iš tokio kurso“, – tikino viena studentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.