Gedintiems artimiesiems – kvepalai su mirusiojo kvapu

Prancūzijos bendrovė rado neįtikėtiną būdą, kaip pajusti ir prisiminti mirusiųjų, kuriuos mylėjome, artumą. Katia Apalategui tikina, kad mylimų žmonių kvapą galima išsaugoti kvepalų pavidalu, rašo „The Guardian“.

Moteris sako, kad mylimų žmonių kvapą galima išsaugoti kvepalų pavidalu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Moteris sako, kad mylimų žmonių kvapą galima išsaugoti kvepalų pavidalu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 10:16 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:39 PM

K.Apalategui motina, kaip ir daugelis žmonių, niekaip negalėjo susitaikyti su mylimo vyro mirtimi. Todėl moteris saugojo pagalvės užvalkalą, į kurį buvo įsigėręs mylimojo kvapas.

Toks motinos elgesys įkvėpė 53 metų draudimo brokerę ieškoti būdo, kaip išsaugoti žmogaus kvapą, kad gedintys artimieji galėtų ir vėl jį pajusti.

Ne vienus metus K.Apalategui veltui beldėsi į daugybės institucijų duris ieškodama, kas galėtų padėti įgyvendinti jos idėją.

Galiausiai moteris buvo nukreipta į Prancūzijos šiaurės vakaruose esantį Havro miesto universitetą – jo mokslininkai išrado būdą atkurti žmogaus kvapą.

„Mes ištraukiame kvapą iš žmogaus drabužio, kuriame yra apie šimtas molekulių. Per keturias dienas mes paverčiame šį kvapą kvepalais“, – universitete pasakojo Geraldine Savary.

K.Apalategui teigė, kad žmogaus atmintis turi labai stiprų ryšį su kvapu. Todėl jų siūlomas produktas suteiks tokius pat stiprius prisiminimus kaip nuotraukos, vaizdo įrašai ir kiti velionį primenantys dalykai.

Moters sūnus šiuo metu mokosi verslo mokykloje. Jis ketina tokį šeimos verslą pradėti nuo rugsėjo.

„Mes einame į laidojimo namus ir siūlome gedintiems artimiesiems įsigyti nedidelę dėžutę, kurioje gali būti buteliukas su velionio kvapu. Jiems tereikia duoti kokį nors velionio drabužį, iš kurio ištrauktume kvapą“, – pasakojo K.Apalategui.

Tokių kvepalų buteliukas kainuos apie 560 eurų.

A.Apalategui tikisi, kad šia paslauga naudosis ne tik gedintys mirusiųjų. Tai gali būti Valentino dienos dovana antrajai pusei ar dovana vaikams, kurie ilgam atskirti nuo tėvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.