Neblaivūs prancūzų vairuotojai teisinasi troškiniu ir poezija

Gimdanti žmona? Lėktuvo skrydis? Tokie skubančių vairuotojų pasiteisinimai jau nebestebina patyrusių kelių policijos pareigūnų. Vienas Paryžiaus patrulis juokingiausius savo susidūrimus su kūrybingais vairuotojais sudėjo į knygą.

Tarp pačių juokingiausių pasiteisinimų pakliuvo ir neblaivus paryžietis, tikinęs, kad suvalgė per daug burgundiško jautienos troškinio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Tarp pačių juokingiausių pasiteisinimų pakliuvo ir neblaivus paryžietis, tikinęs, kad suvalgė per daug burgundiško jautienos troškinio.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2015, 8:18 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 2:30 AM

Daugiau nei dešimtmetį Paryžiaus gatvėse dirbantis Alexandre'as Depretzas kiekvieną dieną sutinka vairuotojus, kurie turi pačių juokingiausių pasiteisinimų.

Pavyzdžiui, jam teko sustabdyti vairuotoją, kuris buvo toks girtas, kad negalėjo pastovėti tiesiai. „Bet pareigūne, vairuoju tai aš sėdėdamas“, – paaiškino jis A.Despretzui.

Kitas greitį viršijantis vairuotojas drebančiu balsu pasiūlė jam savo žmonos vairuotojo teises, kadangi jis pats jau spėjo surinkti visus baudos taškus.

„Ne, čia ne aš kalbėjau telefonu. Kažkas kitas man paskambino“. – gynėsi dar vienas gudruolis.

Šią savaitę A.Despretzas pristatė knygą, kurią sudarė iš pačių kūrybiškiausių ir linksmiausių pasiteisinimų, kuriuos per dešimt tarnybos metų išgirdo iš vairuotojų.

„Geri blogų vairuotojų pasiteisinimai“ yra jau trečioji jo knyga, išleista remiantis patyrimais Paryžiaus gatvėse.

„Aš neišgalvojau nė žodžio, tiesiog surašiau tai, ką sakė vairuotojai“, – tikina policininkas.

Jo knygoje minimas vairuotojas, kuris nesustojo prie raudono šviesoforo – o tai nėra retas atvejis Paryžiuje – ir pasiaiškino, kad jo kairė koja gangrenuoja, todėl jam sunku spausti stabdžius.

Neblaivus paryžietis pasiteisino, kad suvalgė per daug burgundiško jautienos troškinio, o telefonu kalbėjęs vairuotojas net nudžiugo: „Dėkoju, viskas gerai. Iš tiesų aš skambinau savo vadovui, prašydamas laisvų rankų įrangos“.

O greičio limitą viršijęs sakė neturėjęs kitos išeities, nes jo bagažinėje buvo šaldytų maisto produktų.

Skubantys vairuotojai dažnai naudoja klasikinę versiją apie žmoną, kuri gimdo. Tačiau vienas vairuotojas dar labiau sustiprino įspūdį A.Despretzo paklausdamas: „Gal galiu paskambinti į ligoninę ir paprašyti, kad gimdymą atidėtų 10 minučių?“.

Kartais patruliams pasisekdavo sutikti ir be galo atvirų vairuotojų.

„Laba diena, pone. Ar nematėte raudono šviesoforo signalo?“, – paklausė vienas pareigūnas. „Taip. Žinoma, kad mačiau šviesoforą. Tik nemačiau jūsų“, – atvirai dėstė prasikaltęs vairuotojas.

Atsirasdavo ir tokių, kurie tiesiog negali paklusti taisyklėms.

„Žiūrėkit, aš esu labai užsiėmusi vairavimu, negaliu tuo pačiu metu dar ir žiūrėti į žemę“, – policininkams šaukė viena vairuotoja, sustabdyta už ne vietoje kirstą ištisinę liniją.

Labiausiai policininkus žavi vairuotojai, panūdę tapti filosofais arba poetais.

„Kiekvienas kvailys gali skubėti. Stabdyti – tai yra didžiausias sunkumas“, „Keliai tampa vis pavojingesni. Žmonės nebeviršija greičio limitų“, „Aš važiuoju greitai, kad pasivyčiau laiką, kurio dar nepraradau“, – tokius pamąstymus žėrė Paryžiaus gatvėse sustabdyti vairuotojai.

A.Despretzas teigia tikintis, kad jo knyga ne tik prajuokins žmones, bet ir paskatins prancūzus vairuoti atsargiau, kadangi pastaruoju metu šalyje eismo nelaimių vėl daugėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.