Drūtesni nusikaltėliai bus tramdomi didesniais antrankiais

Naujosios Zelandijos policija ketina įsigyti didesnius antrankius, kad sugebėtų sulaikyti antsvorį turinčius įtariamuosius, nesužalodami jų riešų, rašo BBC.

Naujosios Zelandijos policija naudos naujus, didesnius antrankius, kad galėtų sulaikyti antsvorį turinčius nusikaltėlius ir įtariamuosius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Naujosios Zelandijos policija naudos naujus, didesnius antrankius, kad galėtų sulaikyti antsvorį turinčius nusikaltėlius ir įtariamuosius.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2016, 12:31 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 4:46 AM

Dabartiniai antrankiai yra per ankšti storesnius riešus turintiems nusikaltėliams, o tai reiškė, kad policijai reikėjo užsakyti naujų, didesnių antrankių siuntą.

„Priežastis, kodėl naudosime didesnius antrankius, yra ta, kad į juos tilptų riešai žmonių, kurie per dideli dabartiniams, mažesniems antrankiams, – aiškino nacionalinės policijos būstinės seržantas Grahamas Grubbas. – Kas iš pareigūnų negalėtų papasakoti apie bandymus suimti žmogų, kuris paprasčiausiai netelpa į antrankius?“.

Tačiau ploni nusikaltimus planuojantys asmenys klysta manydami, kad iš naujųjų antrankių bus lengviau išsilaisvinti. Didesnius antrankius bus galima suveržti, kad „būtų galima užtikrinti, jog net ir plonus riešus turintys nusikaltėliai būtų aptarnauti“.

Naujojo modelio antrankiai taip pat tilps į ties pareigūnų uniformų rankovėmis esančią kišenėlę, o policininkams uždėti antrankius iš naujo mokytis nereikės.

Šis pokytis pareigūnų įrangoje pasiūlytas po to, kai Naujosios Zelandijos vyriausybė ataskaitoje paskelbė, kad šalis yra trečia pagal antsvorį turinčių žmonių skaičių, išsivysčiusių šalių tarpe.

Nuo 1977 metų Naujojoje Zelandijoje nutukusių skaičius išaugo net tris kartus, o pasak sveikatos ministerijos beveik vienas iš trijų suaugusių bei vienas iš dešimties vaikų turi antsvorio problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.