Rusiją stebina pirštų neturintis jaunasis pianistas

Aleksejus Romanovas Rusijoje vadinamas daug žadančiu pianistu. Tiesa, paauglys nuo gimimo neturi kai ko, kas būtina kiekvienam fortepijono virtuozui, – pirštų.

Šešiolikmetis iš Tatarstano nustebino visą Rusiją.<br>„Youtube“ nuotr.
Šešiolikmetis iš Tatarstano nustebino visą Rusiją.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 27, 2017, 7:56 PM

Šešiolikmetis iš Zelenodolsko kaimelio Tatarstane pirmą kartą groti pradėjo prieš dvejus metus, rašo „The Guardian“. Jį esą įkvėpė kompozitorių Wolfgango Amadeaus Mozarto ir Antonio Vivaldi kūriniai.

Per šį trumpą laiką jis jau spėjo koncertuoti su savo nedidelės respublikos orkestru ir buvo rodomas per nacionalinę televiziją.

A.Romanovui pradėti groti padėjo muzikos mokytojas, pas kurį berniukas lankėsi specialioje neįgaliesiems skirtoje mokykloje. Iš pradžių mokinys pradėjo nuo populiarių kūrinių – filmų „Titanikas“ („Titanic“) ir „Saulėlydis“ („Twilight“) melodijų, kurios yra populiarios Rusijos.

Muzikos pagrindus ir skaityti natas A.Romanovą išmokė du draugai: „Jie iki šiol man padeda, atsiunčia natų, iš kurių aš pamėginu groti ir, jeigu man kas nors patinka, išmokstu mintinai.“

Kazanės internate besimokantį vaikiną prieš dvejus metus įsivaikino Vladimiras ir Luisa Levačkovai, kurie greitai pastebėjo įsūnio polinkį į muziką  ir nupirko sintezatorių.

Kantriai repetojantis paauglys netrukus pradėjo dalyvauti konkursuose, o vėliau ir juos laimėti.

Vasarį šešiolikmetis koncertavo su Kazanės kameriniu orkestru. Jo vadovas pakvietė A.Romanovą studijuoti muzikos mokykloje ir dalyvauti televizijos laidoje.

Visoje Rusijoje parodytas vaikino pasirodymas sukėlė susižavėjimą ir patraukė žiniasklaidos dėmesį.

„Aleksejus yra herojus. Jis vertas pagarbos ir visų pagyrų! Tikiuosi, kad jo gyvenimas bus laimingas“, – linkėjo „Facebook“ vartotojai.

Nors A.Romanovo pasirodymą televizijoje gyrė žiūrovai, jis pats teigia beveik neprisimenantis jo, nes buvo be galo įsitempęs.

„Užlipau ant scenos, atsisėdau ir pradėjau groti. Jaučiau, kaip mano keliai dreba. Tada supratau, kad neblogai sekasi, ir melodija pati pradėjo skambėti“, – pasakojo vaikinas.

Vaikinas neslėpė, kad muzikos mokytis buvo sunku, ir ypač susidrovėjo pavadintas įkvėpėju kitiems muzikantams bei jauniems žmonėms.

Praėjusią savaitę jis pirmąkart viešėjo Maskvoje, kur dalyvavo realybės šou ir susitiko su australu Nicku Vujiciciu – kojų ir rankų neturinčiu motyvacinių kalbų sakytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?