Britas internete pirktame sovietiniame tanke aptiko aukso lobį

Britas Nickas Meadas nurašytą sovietinį tanką internetiniame aukcione „eBay“ įsigijo už kuklius 37 tūkst. JAV dolerių (35 tūkst. eurų). Tačiau viduje jo laukė tokia staigmena, kurios jis visai negalėjo tikėtis.

N.Meadas tikina neliūdėsiantis, jeigu lobį praras.
N.Meadas tikina neliūdėsiantis, jeigu lobį praras.
Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

Apr 14, 2017, 6:24 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 12:55 PM

Pirmiausia jis nusprendė įsitikinti, kad mašinoje nėra šaudmenų ir sprogmenų, o paskui perrinkti tanką dalimis. Kuro bake jo laukė siurprizas: penki aukso luitai, kurių bendra vertė yra apie 2,5 mln. JAV dolerių (2,35 mln. eurų) skelbia „The Sun“. Interviu kolekcionierius papasakojo, kad įsigytasis Т-54/69 dalyvavo Persijos įlankos kare 1990−1991 metais ir priklausė Irako ginkluotosioms pareigoms.

Karinės operacijos metu mašiną užgrobė tarptautinės koalicijos pajėgos ir nugabeno į Jungtinę Karalystę. Auksas į tanką veikiausiai pakliuvo tiesiai iš Kuveito saugyklų — sunku įsivaizduoti patikimesnę mobilią slėptuvę.

Rasto aukso realizuoti teisėtai, deja, neįmanoma, tad N.Meadas tiesiog paskambino policijai, kuri nugabeno radinį ekspertizei. Pats Nickas tikina, kad net jei brangenybių daugiau neišvys, liūdėti neteks — jam vis tiek liko tankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.