„Al-Qaeda“ naujus teroristus verbuoja viktorinos prizais: nuo šautuvų iki motociklų

Teroristų organizacija „Al-Qaeda“ bando papildyti savo kovotojų gretas siūlydama įvairius prizus potencialiems džihadistams, kurie išmano Koraną. Antai „Al-Qaeda“ rengia viktoriną, kurios laimėtojas gali laimėti šturmo šautuvą „AK-47“, motociklą bei nešiojamą kompiuterį, skelbia „The Guardian“.

 „Al-Qaeda“ viktorinos laimėtojams siūlo automatą, motociklą, nešiojamą kompiuterį pistoletų ir grynųjų pinigų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 „Al-Qaeda“ viktorinos laimėtojams siūlo automatą, motociklą, nešiojamą kompiuterį pistoletų ir grynųjų pinigų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2017, 6:16 PM

„Al-Qaedos“ kovotojų reklamuojama viktorina vyks Jemene. Jai bus atrenkami žmonės, kurie geriausiai moka radikaliai interpretuoti islamą ir išmano teroristų organizacijos pažiūras.

Pirmasis prizas yra Kinijoje pagamintas automatas „AK-47“, antrasis yra motociklas, o trečiasis – nešiojamas kompiuteris. Be to, taip pat siūlomi ir kiti prizai, pavyzdžiui pistoletai ir grynieji pinigai.

Jemeno gyventojai raginami pasiimti popieriaus lapus su klausimais iš „Al-Qaedos“ narių. Didžioji dalis klausimų susiję su tuo, kaip, anot „Al-Qaedos“, derėtų interpretuoti islamą.

Pavyzdžiui, klausimyne prašoma „išvardinti tris Jemeno konstitucijos straipsnius, kurie prieštarauja islamo įstatymams“ bei „užrašyti tris eiles iš Korano, kurios įrodo, kad būtina nužudyti stabmeldžius, nesilaikančius islamo įstatymų“.

Nors ant klausimynų nebuvo nurodyta, kur juos reikia priduoti, anot gandų, jie priimami daugumoje mečečių ir „Al-Qaedos“ biurų.

„Al-Qaedos“ atšaka Jemene pasinaudojo sąmyšiu šioje konflikto vėtomoje šalyje, kad sustiprintų savo poziciją, ypač pietuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.