Dėl dvigubos pilietybės buvo priverstas atsistatydinti trečias Australijos politikas

Australijos išteklių ir Šiaurės Australijos reikalų ministras Matthew Canavanas buvo priverstas atsistatydinti, kilus ginčui dėl dvigubos pilietybės. Jis - jau trečias dėl tos pačios priežasties iš posto pastaruoju metu pasitraukęs Australijos politikas, praneša BBC. 

Matthew Canavanas buvo priverstas atsistatydinti, kilus ginčui dėl dvigubos pilietybės. <br> Twitter nuotr.
Matthew Canavanas buvo priverstas atsistatydinti, kilus ginčui dėl dvigubos pilietybės. <br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 5:34 PM

36-erių metų politikas teigė anksčiau nežinojęs, kad mama jo vardu padavė prašymą suteikti Italijos pilietybę. Tuomet M.Kanavanui buvo 25-eri. 

Tačiau politikas sakė nepasitrauksiąs iš senatoriaus pareigų tol, kol nesulauks teisinių išvadų. 

Remiantis Australijos konstitucija, asmenys, turintys dviejų ar daugiau šalių pilietybes, negali kandidatuoti į valstybės tarnybą. 

Anksčiau šį mėnesį dėl dvigubos pilietybės buvo priversti atsistatydinti du Australijos žaliųjų partijos senatoriai. 

M. Kanavanas savo padėtį paaiškino socialiniame tinkle „Twitter“: „2006 metais mano mama Italijos konsulatui Brisbane padavė paraišką, norėdama tapti Italijos piliete“. 

„Panašu, kad tai darydama, ji taip pat užpildė paraišką, kad Italijos pilietybė būtų suteikta ir man. Tada man buvo 25-eri“, - tęsė senatorius. 

Politikas pasakojo, kad jo mama praėjusią savaitę „iškėlė galimybę“, jog galbūt jis yra ir Italijos pilietis, nors pats tos paraiškos nepasirašė. 

Australijoje gimęs ir, kaip teigia, Italijoje niekada nesilankęs M. Kanavanas sakė, kad iškilus abejonei dėl savo statuso, nusprendė palikti ministro postą. 

Tačiau jis pabrėžė iš senatoriaus pareigų nesitrauksiąs, nes kol kas negavo „galutinės teisinės išvados, ar [jo] užregistravimas Italijos piliečiu, jam pačiam to nežinant ir nedavus sutikimo, galioja pagal Italijos teisę“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.