Pastoti troškusias afrikietes gydytoja kvailino protu nesuvokiamu būdu

Vakarų Afrikoje esančioje Gvinėjoje apstu šarlatanų. Tai tapo aišku, kai šios šalies sostinės Konakrio teisėsaugos pareigūnai sulaikė tradicinius metodus naudojančią gydytoją, kuri apgaudinėjo pastoti troškusias moteris nemaloniu ir kenksmingu būdu.

 Moterys gėrė keistus vaistus, nuo kurių pūtėsi pilvas.<br> A.Sillah nuotr.
 Moterys gėrė keistus vaistus, nuo kurių pūtėsi pilvas.<br> A.Sillah nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-02 14:38

Gydytoja N'na Fanta Camara moterims, kurios negalėjo pastoti, davė valgyti įvairių augalų mišinį, dėl kurio išsipūtė jų pilvas ir atrodė, kad jos laukiasi, rašo BBC.

Už tokias N.F.Camaros paslaugas moterys mokėdavo po 33 JAV dolerius (27 eurus). Gvinėjoje vidutinė mėnesio alga yra apie 48 dolerius (39 eurus).

Policininkai įsitikinę, kad N.F.Camara kas mėnesį, apgaudinėdama moteris, uždirbdavo tūkstančius dolerių. Tiesa, gydytoja gynėsi, esą tenorėjo moterims padėti ir niekam akių nedūmė.

Manoma, kad N.F.Camaros siūlyta „pagalba“ pastoti naudojosi daugiau nei 700 moterų nuo 17 metų iki 45 metų.

Tiek Gvinėjoje, tiek likusioje Afrikoje vis dar yra itin populiarūs tradicinius metodus naudojantys gydytojai. Anot Pasaulio sveikatos organizacijos, 80 proc. afrikiečių naudoja tradicinius gydymo metodus.

„Dabar sukako metai, kaip pirmą kartą nuėjome pas šią moterį. Per pirmą mūsų vizitą ji davė mums vaistų iš lapų ir augalų – nuo jų apsivėmėme.

Gydytoja aiškino, kad vaistai mums padės. Begeriant šiuos vaistus pilvas pradeda pūstis. Po kiek laiko apsilankėme vėl, gydytoja mus apžiūrėjo, palietė mūsų pilvus ir paskelbė, kad esame nėščios, – pasakojo viena iš protestuotojų Alhassan Sillah.

N.F.Camara moteris ragino neiti pas jokius kitus gydytojus. Be to, paskelbusi, kad moterys laukiasi, gydytoja iš jų tikėdavosi gauti vištą ir įvairių audinių.

Dalis „išgydytų“ moterų išsipūtusiais pilvais vaikščiojo 12–16 mėnesių. Policijos gydytojas apžiūrėjo 47-ias keistų vaistų prigirdytas moteris ir teigė, kad joms gali kilti ilgalaikių komplikacijų nuo „gydymo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.