To jau per daug: britai tėvai įsižeidė pamatę filmuką vaikams

Alergiją turinčių žmonių puldinėjimas nėra juokingas. Taip pareiškė britai tėvai filmo apie triušį Piterį kūrėjams, vaizduojantiems, kaip gauja ilgaausių šaudo gervuoges į jų netoleruojantį veikėją.

Tėvai Jungtinėje Karalystėje ragino boikotuoti filmą apie triušį Piterį.<br>AP nuotr.
Tėvai Jungtinėje Karalystėje ragino boikotuoti filmą apie triušį Piterį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“, AP ir BBC inf.

Feb 13, 2018, 8:56 AM

Mielo filmo „Peter Rabbit“ apie triušių nuotykius kūrėjai vakar turėjo atsiprašinėti. Drauge su studija „Sony Pictures“ jie išplatino pareiškimą, kuriame teigė, jog nevertėjo kaip karikatūros arba pokšto pateikti veikėjo alergijos.

Šį savaitgalį užsienio kino teatruose pasirodžiusiame filme trys triušiai į veikėją, vadinamą ponu McGregoru, su timpa šaudo gervuoges.

Ilgaausių užpultas vyras priverstas susileisti vaistų nuo alergijos. Ši scena pasirodė nepriimtina organizacijai, kuri rūpinasi įvairiam maistui alergiškais vaikais. Socialiniuose tinkluose ji ragino boikotuoti filmą, nes scena esą skatina šaipytis iš žmonių, kurie kenčia nuo alergijos.

Prie šitokio raginimo prisidėjo daugybė žmonių. Jie teigė, jog filme puoselėjamos patyčios iš tų, kurie susiduria su sunkumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.