Tūkstančiai italų stojo į kovą dėl šuns

Per 150 tūkst. italų pasirašė peticiją, kurioje reikalauja policijos grąžinti šunį. Maremo aviganį pareigūnai atėmė iš šeimininkų, kai kaimynai pasiskundė, jog šis keturkojis per garsiai loja.

Šuo Miro kaimynus erzino – policijai jie pranešinėjo apie per garsų lojimą.
Šuo Miro kaimynus erzino – policijai jie pranešinėjo apie per garsų lojimą.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ nuotr.

2018-04-07 11:07

Paskyrą „Išlaisvinkit Miro“ sukūrė šuns šeimininkė Eva Munter, kuri tvirtina, jog augintinis iš jos buvo atimtas dėl „nepagrįstų kaltinimų triukšmavimu“.

„Miro yra mūsų šeimos narys, – sakė E.Munter. – Jis turi namus, didelį sodą, kuriame gali lakstyti ir žaisti. Miro buvo atimtas iš mūsų, tarsi jis būtų koks daiktas, o ne gyvas padaras, turintis jausmus.“

E.Munter su partneriu jau dukart mokėjo baudą dėl šuns keliamo triukšmo – šią žiemą tam išleido 70 eurų, o vėliau – 154 eurus.

Kovo 22-ąją trejų metų šuo buvo paimtas vietinio policijos pareigūno po to, kai kaimynai mažame Trento regiono mieste trečiąsyk pasiskundė dėl triukšmo.

Kai policininkas atvažiavo, Eva atsisakė mokėti baudą trečią kartą. Ji pasakė, jog nori įrodyti savo nekaltumą teisme. O iki teismo proceso, kuris vyks kitą savaitę, Miro gyvens prieglaudoje.

Italijos gyvūnų teisių organizacijos „Enpa“ vadovai taip pat paragino pasirašyti peticiją sakydami, jog gyvūnas kentės prieglaudoje ir tokie klausimai turi būti sprendžiami protingai ir gerbiant vieniems kitus.

Pernai birželį šimtai tūkstančių italų susitelkė, kad išgelbėtų Icebergą – šunį, kurį Danijos valdžia paliepė užmigdyti, nes jo veislė ten laikoma pavojinga žmonėms. Icebergo šeimininkas italas Argentinos mastifą laikė nelegaliai.

Organizacija „Enpa“ tada ėmėsi didžiulių pastangų, kad išgelbėtų šunį: buvo sukurta peticija, vyko protestai prie Danijos ambasados, į kovą įsitraukė italų politikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.