Apsauginei atsisakius padėti, pirmoji ponia pati šoko gelbėti skęstantį šunelį

Pirmoji Brazilijos ponia su visais drabužiais puolė į vandenį pamačiusi, kad jos šuo skęsta. Prezidento rūmų tvenkinyje skęstantį augintinį Marcela Temer išgelbėjo pati, kol ją saugojusi pareigūnė nereagavo.

Brazilijos prezidentas M.Temeras su sutuoktine M.Temer augina du šunis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilijos prezidentas M.Temeras su sutuoktine M.Temer augina du šunis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pirmoji Brazilijos pora turi du šunis.<br> Instagram nuotr.
 Pirmoji Brazilijos pora turi du šunis.<br> Instagram nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

BBC, „Gaucha ZH“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

May 14, 2018, 3:12 PM

77-erių Brazilijos prezidento Michelio Temero administracija atskleidė, kad balandžio pabaigoje šalies lyderio žmonai teko gelbėti šeimos augintinį.

Moteris su devynmečiu sūnumi Michezinho balandžio 22-ąją vaikščiojo po Brazilijos prezidento rūmų sodą, kai jų Džeko Raselo terjero veislės šuo Picoly susidomėjo vandenyje plaukiojančiomis antimis.

Augintinis įšoko į tvenkinį, panėrė, bet nebegalėjo grįžti į krantą, tad 34-erių M.Temer pati puolė prie jo. Picoly buvo sėkmingai išgelbėtas.

Padėti naminį gyvūnėlį ištraukti iš vandens atsisakiusi Institucinės apsaugos tarnybos agentė po incidento buvo pašalinta iš pirmosios ponios apsaugos ir perkelta į kitą poziciją tarnyboje.

M.Temero šeima turi du augintinius – Picoly ir auksaspalvį retriverį Thorą.

Pirmoji ponia anksčiau socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis, kaip didesnysis jos šuo mėgsta nustebinti jų svečius – pavyzdžiui, sutrukdyti M.Temer susitikimą su Federalinės apygardos gubernatoriaus žmona Marcia Rollemberg.

Nuotraukoms su retriveriu Thoru mielai pozuodavo ir Brazilijos prezidentas.

Nors brazilai socialiniuose tinkluose sveikino M.Temer pasiaukojimą, atsirado kritikų, kuriems užkliuvo sprendimas pašalinti iš posto gelbėti šuns nepadėjusią agentę.

Brazilijos televizijos „Rede Globo“ žurnalistas Chico Pinheiro pasišaipė iš M.Temer: „O aš maniau, kad šunys moka plaukti.“

Kiti pritarė tokiam poelgiui, mat apsaugos darbuotojos pareiga yra saugoti pirmąją ponią, o ji leido jai vienai rizikuoti gyvybe.

Tiesa, gyvūnų gelbėjimo tarnybos dažnai įspėja žmones nerizikuoti savo gyvybe gelbėjant į vandenį įkritusius augintinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.