Bėgikė net nepagalvojo, kad netyčia padarė nusikaltimą

Kanados pasienyje pabėgioti sumaniusi turistė iš Prancūzijos nesitikėjo, kad netyčia kirtusi JAV sieną bus priversta net dvi savaites praleisti už 200 kilometrų įsikūrusiame sulaikymo centre.

C.Roman tikėjosi, kad ją sulaikę JAV pasienio pareigūnai tik išrašys baudą.
C.Roman tikėjosi, kad ją sulaikę JAV pasienio pareigūnai tik išrašys baudą.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Independent“, „Lietuvos rytas“

2018-09-22 07:19

Devyniolikametė Cedella Roman buvo sulaikyta JAV pasienio apsaugos tarnybos pareigūnų Vait Roke, netoli Vankuverio, nes neteisėtai pateko į šalį.

Gegužės pabaigoje paplūdimiu bėgiojusi mergina tikino nemačiusi jokių apie sieną bylojančių ženklų. Ji nusileido takeliu link jūros, kad nufotografuotų besileidžiančią saulę ir tada ją sulaikė du pareigūnai.

„Jie paaiškino, kad neteisėtai kirtau sieną, bet paaiškinau, kad tikrai to nepadariau tyčia“, – „Radio Canada“ aiškino C.Roman.

Prancūzei pareigūnai pagrasino penkerių metų draudimu įvažiuoti į JAV ir paaiškino, kad negali jos paleisti, nes ją užfiksavo stebėjimo kameros.

„Tikėjausi, kad jie tiesiog man išrašys baudą ir lieps grįžti į Kanadą“, – teigė mergina.

Kanadoje nuo rugsėjo besimokiusi anglų kalbos ir gyvenusi su motina prancūzė su savimi neturėjo jokio tapatybės dokumento, tad tai dar labiau apsunkino situaciją. Pareigūnai ją nuvežė į Krašto apsaugos departamento sulaikymo centrą Takomoje, 200 kilometrų į pietus.

„Mane pasodino į grotuotą automobilį, vėliau paprašė nusiimti visus papuošalus, išsamiai mane apieškojo, – prisiminė C.Roman. – Tada supratau, kad situacija tikrai labai rimta, ir ėmiau verkti.“

Centre ji sugebėjo prisiskambinti motinai, kuri atvežė jos pasą ir leidimus mokytis, įrodančius, kad ji turi teisę gyventi Kanadoje.

Tiesa, pareigūnai tada nurodė, kad prieš ją paleidžiant dokumentus turi patikrinti Kanados imigracijos tarnybos, todėl Takomoje prancūzė buvo priversta praleisti dvi savaites.

„Tai labai nesąžininga, nes pasienyje nebuvo jokio ženklo. Tai tarsi spąstai. Bet kas gali įkliūti netyčia peržengęs sieną“, – piktinosi sulaikytosios motina Christiane Ferne.

JAV pasienio apsaugos tarnybos pabrėžė, kad sienos kirtimas yra nelegalus net ir tada, kai žmogus tai padaro netyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.