Pasididinti krūtinę neturtingos indės galės už dyką

Pietinė Indijos valstija Tamil Nadu tapo, ko gero, pirmąja vieta pasaulyje, kurioje visoms norinčioms valdžia apmokės krūtų didinimo operacijas. Tamil Nadu valstijos sveikatos apsaugos ministras taip tikisi apsaugoti savo tautiečių gyvybę ir piniginę.

Indės krūtų implantus gaus dykai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Indės krūtų implantus gaus dykai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Indės krūtų implantus gaus dykai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Indės krūtų implantus gaus dykai.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Guardian“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

Sep 29, 2018, 7:44 PM

Čenajaus klinikoje visoms norinčioms bus galima nemokamai kreiptis dėl krūtų patobulinimo. Mat valdžia nusprendė, kad tokios paslaugos negali būti prieinamos vien turtingosioms.

„Be to, jeigu neleisime šios operacijos darytis už dyką, neturtingosios kreipsis į prastos reputacijos pavojingas klinikas arba dėl to netgi pasiims paskolas“, – aiškino Tamil Nadu sveikatos ministras C.Viyajabaskaras.

Ši Čenajaus klinika krūtų rekonstrukcijos paslaugas jau ir anksčiau nemokamai siūlė vėžiu sergantiems pacientams, tačiau kūno formas pasitobulinti galės visi.

Plastinės chirurgijos skyriaus vadovė V.Ramadevi teigė, jog kai kurios jos pacientės kreipėsi norėdamos sumažinti krūtis dėl nugaros skausmų, o kitoms jų didinimas ar sumažinimas buvo svarbus tiktai dėl kosmetinių priežasčių.

Beje, ši operacija bus nemokama ir vyrams.

Plastinių operacijų populiarumas Indijoje augo lėtai, bet gerėjant žmonių gyvenimo padėčiai vis daugiau žmonių kreipiasi į chirurgus.

2016-aisiais buvo atlikta 420 tūkst. operacijų, o šešeriais metais anksčiau – 390 tūkst.

Tamil Nadu valstijos valdžia pagarsėjo drąsiais mostais. Buvęs valstijos ministras Jayalalithaa įkūrė nemokamas valgyklas, o vargingiesiems suteikė teisę nemokamai vestuves rengti tam skirtose pobūvių salėse ir dar apdalijo juos papuošalais.

Tiesa, buvęs valstijos Visuomenės sveikatos departamento vadovas S.Elango sukritikavo naujausią valdžios užmojį nemokamai operuoti krūtines.

„Tai patiks žmonėms, tačiau tai populistinė ir visai negera visuomenės sveikatos programa, – aiškino jis „The Times of India“. – Valstybės lėšas reikia naudoti užkrečiamųjų ir neužkrečiamųjų ligų prevencijai ir joms gydyti. Liūdna, kad dabar siunčiame žinutę, jog labiau rūpinamės grožiu, o ne gyvybę gelbėjančiomis operacijomis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.