Dėl provokuojančių porelės nuotraukų ant Didžiosios piramidės Egipto prokurorai pradėjo tyrimą

Egipto pareigūnai pradėjo tyrimą dėl vienos poros, kuri apsinuoginusi įsiamžino ant Didžiosios piramidės Kairo priemiestyje, antradienį pranešė vienas pareigūnas.

Radinys – tokio pat amžiaus kaip piramidės Gizoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Radinys – tokio pat amžiaus kaip piramidės Gizoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2018, 4:36 PM, atnaujinta Dec 11, 2018, 4:40 PM

Šis vaizdas sukėlė didžiulį nepasitenkinimą konservatyvioje musulmoniškoje šalyje.

Vaizdo įraše, pavadintame „Kopiant į Gizos Didžiąją piramidę“, danų fotografas Andreasas Hvidas ir nežinoma moteris vėlų vakarą laipioja po garsųjį 4,5 metų senumo antkapį Gizoje, o jo viršuje moteris apsinuogina iki pusės.

Pasak A.Hvido, vaizdo įrašas buvo padarytas lapkričio mėnesį, o gruodžio 8 dieną paskelbtas platformoje „YouTube“.

Vienoje A.Hvido paskelbtoje nuotraukoje matyti, kaip iš pažiūros visiškai nuogi vyras ir moteris guli vienas ant kito žiūrėdami į šalia esančią piramidę gana gerai apšviesto dangaus fone.

„Valstybės prokuratūra tiria šį incidentą, susijusį su danų fotografu, ir tikrina vaizdo įrašo, kuriame jis kopia į piramidę, bei nuotraukų identiškumą“, – sakė Senienų apsaugos aukščiausiosios tarybos generalinis sekretorius Mostafa Waziri naujienų agentūrai AFP.

Beveik trijų minučių vaizdo įrašas žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose ir dar tą pačią dieną buvo aptarinėjamas vėlaus vakaro pokalbių laidose. Vien „YouTube“ jis buvo peržiūrėtas daugiau nei 2,6 mln. kartų.

„7 tūkstančių metų senumo civilizacija virto patalais“, – parašė vienas socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas.

Šių nuotraukų autentiškumą dar reikia patvirtinti. Yra manančių, kad nuotrauka, kurioje pora užfiksuota nuoga, yra per daug šviesi, nors iš paskelbto vaizdo įrašo galima spręsti, jog veiksmas vyko naktį.

Didžioji piramidė, dar vaidinama Cheopso piramide, yra didžiausia Gizoje. Šis 146 metrų aukščio statinys yra vienintelis iš septynių antikinių pasaulio stebuklų, išlikęs iki mūsų dienų.

Egipte draudžiama laipioti ant piramidžių.

2016 metais vienas vokiečių turistas buvo visam gyvenimui paskelbtas nepageidaujamu šalyje po to, kai internete paskelbė įrašą, kuriame laipioja ant vieno iš šių senovės paminklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.