Žmonės rudenį išėjo ieškoti grybų – meškos išėjo medžioti žmonių

Manoma, kad jau mažiausiai 10 žmonių šį sezoną klaidžiodami miškuose tapo meškų aukomis.

 Medžiotojai grybavimo laikotarpiu įspėja žmones miškuose elgtis atsargiai. Už tylų grybavimą visada geriau yra dainos arba garsiai grojantis radijas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Medžiotojai grybavimo laikotarpiu įspėja žmones miškuose elgtis atsargiai. Už tylų grybavimą visada geriau yra dainos arba garsiai grojantis radijas.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Maskva

Sep 12, 2020, 3:50 PM

Pirmoji mirtinai sužalota buvo pensininkė iš Cholmsko apylinkių Sachalino srityje. Iš miško išlindusi meška atbėgo prie moters vasarnamio ir pradėjo ją tempti į mišką. Aplink gyvenantys žmonės išgirdo širdį veriančius šauksmus ir bandė išgelbėti moterį, tačiau žvėris poravimosi sezono metu nieko nebijojo.

Jis toliau tempė auką link miško ir tapo agresyvus. Moteris nebuvo suvalgyta, tačiau mirė nuo patirtų sužalojimų. Žmogienos paragauti norėjusią mešką nušovė atvykęs policijos pareigūnas.

Smyrnychovskio apygardoje Sachalino salos centrinėje dalyje su meška susidūrė matininkas – vyras neišgyveno.

Netrukus panaši istorija pasikartojo Kamčiatkoje – jauna meška užpuolė du dviratininkus.

Šiems pavyko dviračiais atsiginti nuo užpuoliko. Išsigelbėti padėjo pasirodęs džipas, kurio vairuotojas savo automobilį nukreipė į mešką, kad ją nubaidytų.

Vėliau medžiotojai surado šią mešką ir ją nušovė.

„Gyvūnas elgėsi agresyviai, dėl to buvo nuspręsta jį nušauti“, – buvo teigiama pranešime.

Šiai meškai buvo apie 3-4 metus.

„Gyvūnas buvo pripratęs prie žmonių duodamo maisto ir galiausiai pradėjo jo agresyviai reikalauti. Turbūt dėl to ir nusprendė užpulti dviratininkus“, – tvirtino ekspertai.

Tačiau valdžios institucijų atstovai tvirtina, kad didžioji dauguma meškų (apie 83,5 proc.) bijo žmonių ir tik juos pamačiusios neria gilyn į mišką. Kai kurios meškos pamatę žmones bando užsipilti į medį, kad jų niekas nepasiektų.

Tuo tarpu Kamčiatkos regione motociklu keliaujantis Anatolijus Černiavskis tvirtina prie Kurilų ežero matęs šio regiono legendą – mešką vardu Kazanova.

„Ji labai sena, visa žaizdota. Meška išlindo iš krūmų ir vaikščiojo nuo mūsų per ištiestos rankos atstumą. Kitos meškos jos vengia, nes Kazanova yra suvalgiusi per dešimtį savo gentainių“, – tvirtino A.Černiavskis.

Medžiotojai grybavimo laikotarpiu įspėja žmones miškuose elgtis atsargiai. Už tylų grybavimą visada geriau yra dainos arba garsiai grojantis radijas.

Garsas gali atbaidyti plėšrūną, o tylus susitikimas retai baigiasi žmogaus naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.