Ilinojaus valstijos ligoninėje – gražus darbuotojų gestas: koronavirusu sergančiai porelei surengė pasimatymą

93-ijų metų Frankas Martinezas ir jo 7 metais jaunesnė žmona Mansako kartu gyvena susituokę jau 63 metus, tačiau garbaus amžiaus senolius išskyrė koronavirusas.

Gydymo metodai ir sveikatos įstaigos taisyklės nors ir yra veiksmingos, tačiau kartu sukuria ir psichologinės žalos. (Asociatyvi nuotr.)<br>PA/Scanpix nuotr.
Gydymo metodai ir sveikatos įstaigos taisyklės nors ir yra veiksmingos, tačiau kartu sukuria ir psichologinės žalos. (Asociatyvi nuotr.)<br>PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 2:12 PM

Diena iš dienos JAV didėjus susirgimų skaičiams, sausakimšai užsipildė valstijų ligoninės, rašo CNN.

Antradienį, remiantis „Covid Tracking Project“ duomenimis iš viso šalies ligoninėse nuo COVID-19 gydėsi 92 880 pacientų. Nors pastaruoju metu sergančiųjų skaičiaus kreivė pradėjo leistis, gydytojams ir slaugytojams darbo tikrai netrūksta. Svečiai į ligonines nėra įleidžiaimi, kiek įmanoma yra mažinami kontaktai tarp ligonių.

Nors tokie gydymo metodai ir sveikatos įstaigų taisyklės ir yra veiksmingi, kartu pridaro daug psichologinės žalos.

„Per visus šiuos metus Šv. Elžbietos ligoninės kolegos savo akimis pamatė, kaip saugos priemonės ir lankytojų ribojimai paveikė pacientus pandemijos metu“, – šeštadienį Ilinojaus valstijos ligoninė rašė „Facebook“ pranešime, kuriame pasidalijo poros nuotrauka.

Taigi, giminaičiams pranešus ligoninės personalui, jog toje pačioje ligoninėje guli Antrojo pasaulinio, Korėjos ir Vietnamo karų veteranas bei jo mylima žmona, kuriems sunku būti vienas be kito, gydymo įstaigos slaugytojai rado sprendimą.

Ligoninės darbuotojai Hannah Schlemer ir Kimas Pressonas surengė porelei pasimatymą ir pietus, tam, jog vyras ir žmona vėl pamatytų vienas kitą, susikibtų už rankų ir dar kartą kartu pavalgytų, kaip tai darė daugybę metų.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.