Italijos mafijos narys sučiuptas po kulinarinio vaizdo įrašo „YouTube“: išdavė tatuiruotės

Italijos mafijos gaujos narys buvo areštuotas Dominikos Respublikoje po to, kai jo tatuiruotės buvo atpažintos „YouTube“ vaizdo įraše.

53 metų bėglys trečiadienį buvo sučiuptas Santo Dominge ir pervežtas į Milano Malpensa oro uostą.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
53 metų bėglys trečiadienį buvo sučiuptas Santo Dominge ir pervežtas į Milano Malpensa oro uostą.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2021, 2:34 PM

Marcas Ferenas Claude'as Biartas nuo 2014 metų pabėgo nuo Italijos valdžios institucijų persekiojimo ir gyveno Boka Čika mieste Karibų saloje, praneša policija.

Prokurorai ieškojo M.Biarto dėl kaltinimų prekyba kokainu Olandijoje mafijos gaujos „Ndrangheta“ vardu.

Policijos duomenimis, įtariamasis po kelių metų slapstymosi pasirodė „YouTube“ vaizdo įrašuose, kur jis slėpdamas veidą aiškino itališkų receptų gaminimo paslaptis.

Tačiau, nusikaltėlio nelaimei, vaizdo įrašuose buvo galima matyti jo tatuiruotes, kurios ir leido atpažinti italą.

53 metų bėglys trečiadienį buvo sučiuptas Santo Dominge ir pervežtas į Milano Malpensa oro uostą.

„Ndrangheta“ laikoma galingiausiu mafijos klanu Italijoje ir yra įsikūrusi pietiniame Kalabrijos regione. Grupė yra žinoma dėl prekybos kokainu Europoje.

Šią savaitę Italijos valdžios institucijos, bendradarbiaudamos su Interpolu, pradėjo operatyvinį aukščiausiojo lygio kovos projektą „Ndrangheta“ sutramdymui.

„Kova su Kalabrijos mafija apima ne tik Italiją, bet ir įtraukia kitas šalis dėl jos sugebėjimo naudojat ekonomines struktūras prasiskverbti per sienas“, – nurodė policija.

Sausį Italija pradėjo vieną didžiausių organizuoto nusikalstamumo bylų per visą šalies istoriją prieš „Ndrangheta“ sindikatą.

Bent vienerius metus truksiančiame posėdyje bus svarstomi daugiau nei 500 teisiamųjų kaltinimai, įskaitant žudymus, prekybą narkotikais, turto prievartavimą ir pinigų plovimą.

Parengta pagal „Euronews“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.