Bandymas apeiti karantino taisykles ir priverstinę saviizoliaciją norvegui baigėsi nelaime

Norvegijos pilietis, bandęs slidėmis kirsti sieną ir išvengti saviizoliacijos viešbutyje, bus sugrąžintas atgal į savo šalį.

Pagal Norvegijos įstatymus vyras turėjo tūrėti neigiamą COVID-19 testą ir dešimt dienų praleisti karantine viešbutyje. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Pagal Norvegijos įstatymus vyras turėjo tūrėti neigiamą COVID-19 testą ir dešimt dienų praleisti karantine viešbutyje. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2021, 12:37 PM

Jo mėginimas apeiti taisyklės pasibaigė nelaime.

Penkiasdešimtmetį teko išgelbėti, kai jį užklupo siaubingos oro sąlygos. Vėliau jis buvo perduotas policijai ir dabar jam gresia baudžiamoji atsakomybė, praneša avarinės tarnybos.

Pagal Norvegijos įstatymus vyras turėjo tūrėti neigiamą COVID-19 testą ir dešimt dienų praleisti karantine viešbutyje, pasakojo vietos policijos atstovas.

„Jis norėjo grįžti į Norvegiją, tikėdamasis pasiimti kai kuriuos dokumentus, tada grįžti į Švediją, kur šiuo metu dirba, – naujienų agentūrai AFP pasakojo Trondas Helge'as Rønningas iš „Norske Folkehjelp“ gelbėjimo agentūros. – Tačiau norėdamas išvengti karantino, jis nusprendė kirsti sieną per kalnus.“

„Iš viso tai buvo apie 40 kilometrų atstumas“, – nurodė Norvegijos kaime Tydale netoli Švedijos sienos dirbantis gelbėtojas.

Bet, po maždaug 25 kilometrų, slidininką užklupo audra. Jį išgelbėjo vietinis šiaurės elnių augintojas, kuris perdavė jį dviem žvejams esantiems už kelių kilometrų prie Essandsjø ežero, kol atvyko gelbėjimo tarnybos.

„Buvo šlapia ir šalta“, – tvirtino jis, pasakodamas apie sunkią vietovę „su gana aukštais kalnais.“

Tada gelbėtojai vyrą perdavė policijai už pandemijos taisyklių pažeidimą. Rønningas teigė, kad vyras buvo „įsiutęs ir neatsiprašė“.

Šiuo metu jis vietiniame viešbutyje karantinuojasi, ko taip bandė išvengti.

Parengta pagal „Euronews“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.