Brazilijoje statoma už esamą dar didesnė Kristaus statula

Pietų Brazilijoje statoma nauja Kristaus statula, kuris bus dar didesnė už visame pasaulyje garsią Rio de Žaneire stovinčią Kristaus Atpirkėjo statulą.

Rio de Žaneire stovinti Kristaus Atpirkėjo statula tuoj bus antra pagal dydį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rio de Žaneire stovinti Kristaus Atpirkėjo statula tuoj bus antra pagal dydį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2021, 4:04 PM, atnaujinta Apr 11, 2021, 4:05 PM

Šią savaitę nuo 2019 metų Pietų Rio Grandės valstijos Enkantado mieste statomai statulai buvo pritaisyta galva ir ištiestos rankos. Statulą numatoma užbaigti šių metų pabaigoje, nurodo darbus koordinuojanti Kristaus draugų asociacija.

Mintis pastatyti tokią statulą kilo buvusio miesto mero Adroaldo Conzatti, kovą mirusio nuo COVID-19 komplikacijų, sūnui Gilsonui, kuris yra vietos tarybos narys.

Naujoji statula bus pavadinta Kristumi Saugotoju. Jos aukštis sieks 43 metrus, įskaitant pjedestalą. Tai bus viena didžiausių pasaulyje Kristaus statulų su į šonus ištiestomis rankomis, tarp kurių bus 36 metrų atstumas.

Statulos viduje bus įrengtas liftas, o viršuje bus įrengta apžvalgos aikštelė.

Tuo tarpu Rio de Žaneire stovinčios Kristaus statulos aukštis yra 38 metrai su pjedestalu, o atstumas tarp rankų yra 28 metrai. Spalį ši statula minės 90-ąjį gimtadienį.

22 tūkst. gyventojų turintis Enkantadas šiuo projektu siekia įkvėpti tikinčiuosius ir paskatinti turizmą. Statulą kuria skulptoriai tėvas ir sūnus Genesio ir Markusas Mouros. Projektas yra vertinamas 2 mln. realų (350 tūkst. JAV dolerių) ir yra visiškai finansuojamas žmonių aukomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.