Paini byla: ūkininkas apkaltintas dėl keršto išprievartavęs žmonos meilužį

Vyras atkeršijo žmonos meilužiui šį išprievartaudamas? Tokio turinio reportažas, parodytas Lenkijos televizijoje „Polsat“, sukėlė didžiules visuomenės diskusijas ir teisininkų ginčus. „Polsat“ paviešino keistą Priekarpatės regiono Bžozovo miesto teismo nuosprendį, pagal kurį 52-ejų ūkininkas Grzegorzas Wladyka buvo nuteistas kalėti šešerius metus.

Vyras atkeršijo žmonos meilužiui šį išprievartaudamas? Tokio turinio reportažas, parodytas Lenkijos televizijoje „Polsat“, sukėlė didžiules visuomenės diskusijas ir teisininkų ginčus. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vyras atkeršijo žmonos meilužiui šį išprievartaudamas? Tokio turinio reportažas, parodytas Lenkijos televizijoje „Polsat“, sukėlė didžiules visuomenės diskusijas ir teisininkų ginčus. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

2021-05-20 12:48, atnaujinta 2021-05-20 12:51

G.Wladyka buvo apkaltintas išprievartavęs savo žmonos Gražynos meilužį, 31 metų Lukaszą S. Pastarasis minėtame ūkyje dirbo arklininku, o G.Wladyka aptiko jį lytiškai santykiaujant su sutuoktine.

Laukuose sėjimo darbus stebėti turėjęs ūkininkas tą popietę grįžo anksčiau ir praeidamas pro pieno cechą išgirdo žmonos aimanas bei prašymą, kad arklininkas „būtų atsargus, nes jai vaisingos dienos“.

G.Wladyka teigia po to ilgai verkęs, tačiau nusprendęs atleisti žmonai ir gelbėti santuoką. Vyriškis dar tą pačią dieną atleido iš darbo arklininką, bet pas jį išsikraustė ir žmona Gražyna.

Arklininkas atsisveikindamas esą pareiškė, jog ūkininkas labai pasigailės tokio sprendimo ir netrukus parašė pareiškimą, jog G.Wladyka jį išprievartavo. Be to, Lukaszas S. tvirtino, jog minėtame ūkyje uždarbiaudavo dar paauglys, ir tada jį, penkiolikametį, G.Wladyka irgi buvo išprievartavęs.

Ūkininkas spėja, jog tokiais kaltinimais žmona su arklininku nori jį pasodinti į kalėjimą ir perimti šeimos verslą. Teismas vis dėlto patikėjo jokiais įrodymais neparemtais arklininko žodžiais ir pasiuntė ūkininką už grotų.

Advokato paklaustas, kodėl tariamai prievartaujamas nešaukėsi pagalbos, arklininkas teisinosi, jog manė, kad per karvių baubimą niekas neišgirs. Bet teismas nepatikėjo arklininko pasakojimu, kad jis prieš penkiolika metų irgi buvo išprievartautas fermoje, nes paaiškėjo, jog tuo metu ferma dar net nebuvo pastatyta.

Teismas ignoravo ekspertų nuomonę, jog Lukaszo S. pasakojimai yra nenuoseklūs ir gali būti melagingi. Ignoravo ir faktą, jog G.Wladykos žmona Gražyna bandė papirkti tris kitus fermos darbuotojus, kad šie teisme meluotų, jog ūkininkas seksualiai priekabiavo ir prie jų.

Paskelbus kaltinamąjį nuosprendį G.Wladyka bandė nusižudyti išgerdamas visą buteliuką raminančių tablečių, po ko pateko į ligoninę, o byla susidomėjo „Polsat“. Minėta televizija demaskavo, jog G.Wladykos žmona Gražyna anksčiau dvejus metus dirbo viename kabinete su teisėju, o tai esą galėjo lemti keistą dabartinį teismo nuosprendį.

Reaguodama į žiniasklaidos demaskavimus Teisingumo ministerija atidėjo G.Wladykos siuntimą į kalėjimą ir nurodė bylą nagrinėti iš naujo. „Polsat“ reportažas tuo pačiu atgaivino diskusijas apie tai, jog skyrybų bylose siekdami palankesnio teismo sprendimo sutuoktiniai neretai imasi šmeižto ir net prasimano kaltinimus.

Pastaruoju metu nuskambėjo kelios bylos, kuriose žmonos išsigalvojo kaltinimus sutuoktiniams, jog šie seksualiai išnaudojo bendrus vaikus.

Bet kaltinimų sutuoktiniui, jog šis išprievartavo žmonos meilužį, iki šiol Lenkijos teismų praktikoje nebuvo pasitaikę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę