Pandemija paliko savo ženklą ir prakartėlėje: pamatykite, kokį atributą šiemet atneš trys karaliai

Šiemet trys karaliai be aukso, smilkalų ir miros kūdikėliui dovanų Jėzui turės neštis ir dar vieną dalyką – COVID-19 skiepų pažymą.

Amatininkas M.Ferrigno ir jo ypatingoji prakartėlė.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Amatininkas M.Ferrigno ir jo ypatingoji prakartėlė.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 10:47 AM

San Gregorio Armeno gatvėje istoriniame Neapolio centre dirbantys amatų meistrai yra garsūs savo išskirtinėmis prakartėlėmis, atspindinčiomis šiandieninį pasaulį.

„Pernai metai buvo kaukių metai, todėl Marijos, Juozapo ir trijų karalių figūrėlės dėvėjo kaukes. Šiemet nusprendėme toliau eiti šia kryptimi“, – kalbėjo amatininkas Marco Ferrigno.

Žaliasis pasas, įrodantis, kad asmuo yra paskiepytas bent viena vakcinos doze, turi neigiamą testo atsakymą arba neseniai pasveiko nuo koronaviruso, yra privalomas visoje Italijoje. Jo reikia norint keliauti tarpmiestiniu transportu bei patekti į daugelį kultūros ir laisvalaikio vietų.

„Trys karaliai turėjo nukeliauti ilgą kelią iki Jėzaus tvartelio, todėl jiems visiems daviau Žaliuosius pasus – dokumentus, būtinus kelionėms“, – paaiškino M.Ferrigno.

Neapolietiškos prakartėlės tapo atskira meno šaka dar baroko laikotarpiu. Daugybė italų šeimų kalėdiniu laikotarpiu prakartėlę turi namie.

Turistų reakciją į trims karaliams duotus pasus – kiekvienas su QR kodu – kad šie galėtų be apribojimų sekti žvaigždę, dažniausiai yra teigiama.

„Mes visi turime Žaliuosius pasus. Kodėl jų neturėtų turėti trys karaliai? Jie keliauja iš toli ir aplanko daug šalių. Tai – gera žinutė žmonėms. Mes visi turėtume turėti Žaliuosius pasus“, – svarstė turistas Massimilianas Giangrossis.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.