M.Obamos daržas apžėlė, viskas baigia supūti

JAV jau netrukus gali išbristi iš politinės aklavietės – Senate, regis, baigiama susitarti pradėti vyriausybės veiklą. Gyvybė sugrįš ne tik į muziejus ar nacionalinius parkus, bet ir Michelle Obamos daržą.

Į pirmosios Jungtinių Amerikos Valstijų ponios M.Obamos prižiūrimą Baltųjų rūmų darželį įsisuko graužikai. Tiesa, vyriausybinėse laboratorijose žiurkės dvesia iš bado arba užmigdomos.
Į pirmosios Jungtinių Amerikos Valstijų ponios M.Obamos prižiūrimą Baltųjų rūmų darželį įsisuko graužikai. Tiesa, vyriausybinėse laboratorijose žiurkės dvesia iš bado arba užmigdomos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:27 AM

Amerikiečiai ir šalies svečiai per daugiau nei dvi savaites, kai uždaryta JAV vyriausybė, patyrė daugybę nemalonumų.

Tūkstančiams žlugo seniai suplanuotos išvykos į šalies nacionalinius parkus, neveikė ir iš federalinio biudžeto išlaikomi muziejai. Remdamasis „The Atlantic”, „Reuters” apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ir nors dabar atrodo, kad Senato lyderiai – demokratas Harry Reidas ir respublikonas Mitchas McConnellas – greičiausiai susitars, kaip užbaigti krizę, priverstinė valdžios darbo pertrauka jau pareikalavo aukų.

Voverės rengia orgijas

Viena jų – pirmosios JAV ponios M.Obamos daržas Baltųjų rūmų kiemelyje. Kadangi sodininkai, kaip ir kiti federaliniai darbuotojai, išėję priverstinių atostogų, daržas apaugo piktžolėmis.

Kaip rašoma prezidentienės tinklaraštyje „Foodorama”, kol uždaryta vyriausybė, darbininkams leidžiama tik šiukšles surinkti ir palaistyti augalus. O tuo metu darže netrukdomi siautėja graužikai, čia kaupiasi šūsnys rudens lapų, o dirvą aptraukia vis storesnis pelėsio sluoksnis.

„Tai neįtikėtina, – stebėjosi „Foodorama” prižiūrinti Eddie Gehman Kohan. – Daržas apžėlė, čia per dvi savaites viskas baigia supūti.”

Be to, kadangi Baltuosius rūmus ir jų aplinką prižiūri kur kas mažiau darbuotojų negu įprasta, nėra kam sugauti įžūlios lapės, kuri, kaip manoma, apsigyveno M.Obamos daržo prieigose.

„Aktyvios ir voverės. Jos vasaros mėnesiais visada mėgaujasi uogomis, tačiau dabar virto tarsi vaikais saldainių parduotuvėje ir šlamščia viską iš eilės”, – pasakojo E.Gehman Kohan.

Laboratorijose dvesia žiurkės

Tiesa, Vašingtone gyvūnėliai puotauja, o nuo federalinių lėšų priklausomose laboratorijose auginamų žiurkių ir pelių likimas kur kas liūdnesnis.

Pagal vyriausybės uždarymo taisykles šie gyvūnai laikomi gyvi, jie gauna ėdesio, vandens. Bet kadangi daugeliui tyrėjų uždrausta dirbti, palankios sąlygos atlikti eksperimentus ilgainiui praeina, o žiurkių ir pelių laikymas laboratorijose netenka prasmės.

„Vyriausybės uždarymas reiškia tūkstančių pelių, naudojamų diabetui, vėžiui ir Alzheimerio ligai tirti, ankstyvą žūtį. Dirbti negalintys mokslininkai priversti užmigdyti šiuos gyvūnus”, – neseniai pranešė radijas NPR.

Hipsterių galvos skausmas

Dėl užtrukusios šalies krizės kenčia ir JAV gyventojai, mėgstantys ragauti naujas alaus rūšis.

Nors parduotuvėse pilna populiariausio komercinio alaus, dėl vyriausybės uždarymo laikinai uždarytas federalinis Alkoholio ir tabako apmokestinimo ir prekybos biuras.

Būtent ši nedidelė agentūra išduoda licencijas prekiauti naujomis alaus rūšimis – vadinamuoju hipsterių (demonstratyviai originalių jaunų žmonių. – Red.) alumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.