Piratai išpirkos pinigais remia kriminalinę pasaulio veiklą

Laivus prie

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:01 PM

Joje atskleidžiama, kad piratai dalyvauja prekyboje žmonėmis, ginklais, finansuoja sukarintas grupuotes, plauna pinigus prekiaudami stimuliuojančia žole, vadinama „katu“ (Qat), ypač Kenijoje, taip pat užsiima kitokia nelegalia veikla, kuri atitraukia lėšas iš legalios ekonomikos.

„Toks piratavimas ne tik kelia grėsmę stabilumui ir saugumui, bet ir turi galios korupcijai regiono ir tarptautinėje ekonomikoje“, – sakė PB finansininkas Stuartas Yikona, kuris yra vienas ataskaitos „Piratų takai“ bendraautorių.

Ataskaitoje rekomenduojamos priemonės kaip kovoti su šia problema, pinigų kontrabanda, pinigų plovimu ir prekyba „katu“.

Atliekant tyrimą remtasi buvusių piratų, vyriausybės pareigūnų, bankininkų ir kitų kovojančių su piratavimu pareigūnų apklausa.

Išpuoliais prieš laivus ties Afrikos Ragu ir Somaliu piratai per septynerius metus pelnė išpirkos nuo 339 iki 413 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?