Padniestrės valdžia prašosi į Rusiją

Padniestrės Aukščiausios tarybos kreipimasis į Rusijos vadovybę, kuriame prašoma pripažinti šį Moldovos regioną kaip suverenią nepriklausomą valstybę, „yra tiesioginis iššūkis Padniestrės konflikto sureguliavimo procesams ir grėsmė Moldovos teritorijos vientisumui“. Tai trečiadienį pareiškė Moldovos premjeras Iurie Leanca.

Padniestrės prezidentas J.Ševčukas (dešinėje) reguliariai susitinka su Rusijos valdžios pareigūnais. Pavyzdžiui, pernai lapkritį – su Rusijos vicepremjeru D.Rogozinu.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Padniestrės prezidentas J.Ševčukas (dešinėje) reguliariai susitinka su Rusijos valdžios pareigūnais. Pavyzdžiui, pernai lapkritį – su Rusijos vicepremjeru D.Rogozinu.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-16 16:26, atnaujinta 2018-02-14 14:24

Anksčiau trečiadienį Padniestrės deputatai vienbalsiai priėmė kreipimąsi į RF Valstybės Dūmą, Federacijos Tarybą ir prezidentą, kuriame prašoma inicijuoti Padniestrės kaip suverenios nepriklausomos valstybės pripažinimo procedūrą.

Pasak deputatų, šis sprendimas priimtas remiantis 2006 metais Padniestrėje įvykusio referendumo rezultatais. Tada 97 procentai regiono gyventojų balsavo už nepriklausomybę ir prsijungimą prie Rusijos.

Tai jau ne pirmas Padniestrės valdžios kreipimasis į Maskvą, kuriame prašoma pripažinimo, bet dabar dingstį grįžti prie šio klausimo davė Krymo prijungimas prie Rusijos. „Padniestrė juridiškai niekuo nesiskiria nuo Krymo, todėl susijungimo su Rusija procesas turi vykti pagal Krymo scenarijų“, – sakė žurnalistams deputatas Viačeslavas Tobuchas.

Manoma, kad jau ketvirtadienį Padniestrės deputatų delegacija išvyks į Maskvą, kur jie planuoja susitikti su Valstybės Dūmos pirmininku Sergejumi Naryškinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.