Latvijos rusas pučiasi: vos 500 mūsiškių įveiktų šitą šalį

Interneto komentatorių pamėgtas kalbas apie tai, kaip viena girtų Rusijos karių kuopa per 5 minutes nušluotų visas Baltijos šalių kariuomenes dabar, regis, nesigėdydami kartoja ir rusų ekspertai. Latvijos Rusų kultūros centro direktoriaus Maskvoje Andrejaus Neronskijaus nuomone tikimybė, kad Baltijos šalims gali pasikartoti pietryčių Ukrainos likimas yra didelė, rašo „News Balt“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:22 PM

Anot A.Neronskijaus, rusų bendruomenės pastaruosius kelis mėnesius esą yra diskriminuojamos, į tai Vakarai užmerkia akis, o rusų kantrybė nėra geležinė. Tad Krymo ir Donbaso pavyzdžiai gali pastūmėti ryžtis ir tolimesniems veiksmams.

„Jeigu Latvijoje prasidėtų tokie įvykiai kaip Ukrainoje, tai užtektų vos 500 separatistų, kurie sunaikintų Latvijos vienybę“, - rėžė ekspertu save vadinantis Latvijos rusų kultūros centro direktorius.

Anot jo, Latvija gali subyrėti į dvi ar netgi daugiau nesutaikomų dalių. Latvijos kariuomenė yra nedidelė, prastai ginkluota, todėl pasipriešinti prieš sukilėlius esą negalėtų.

Tikėtis, kad NATO imsis ginti latvius ir vykdys baudžiamąsias operacijas prieš Rusiją, anot eksperto, yra naivu. O Latvijos policija, nors turi gerą įrangą, nėra apmokyta tokio plataus mąsto kariniams veiksmams.

Be to, anot eksperto, kaip ir Ukrainoje, Latvijos teisėsaugos pareigūnai gali prisidėti prie sukilėlių, taip gali nutikti rytinėje šalies dalyje, taip pat Rygoje.

A.Neronskijus taip pat tikino, kad vienintelė priežastis, kodėl rusų bendruomenės padėtis suprastėjo, esą yra JAV politika. Būtent Amerika neva nori apsupti Rusiją lojaliais režimais, kad ši negalėtų vėl prisijungti visų Euroazijos valstybių.

„Vašingtono politika – remti vietinius nacionalistus. Baltijos šalyse rusų bendruomenėse JAV stebi vis didėjančią įtakos grėsmę, todėl apsupti Rusiją JAV sieks bet kokia kaina, pasitelkiant visas NATO valstybes“, - teigė ekspertas.

Parengė Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.