Jungtinės Tautos: 2,2 mlrd. gyvena už arba arti skurdo ribos

Daugiau negu 2,2 mlrd. žmonių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-07-24 16:00, atnaujinta 2018-02-11 18:21

Nors apskritai skurdas pasaulyje mažėja, didėjanti nelygybė ir „struktūrinio pažeidžiamumo veiksniai“ tebekelia didelę grėsmę, nurodoma Tokijuje paskelbtame JT Plėtros programos (UNDP) dokumente.

Beveik 1,5 mlrd. žmonių 91 besivystančioje šalyje gyvena skurde, o dar 800 mln. balansuoja ant skurdo ribos, nustatė tyrėjai.

„Kad būtų eliminuotas didžiulis skurdas, svarbu ne vien „pasiekti nulį“, bet ir išlaikyti“ tokį rodiklį, rašoma šių metų ataskaitoje apie žmonijos plėtrą.

„Būtent labiausiai pažeidžiamiems dėl stichinių nelaimių, klimato pokyčių ir finansinių nuosmukių turėtų būti suteiktos didesnės galios ir apsauga“, – sakoma dokumente.

Ataskaitoje „Tvari žmonijos pažanga: pažeidžiamumo mažinimas ir atsparumo didinimas“, – (Sustaining Human Progress: Reducing Vulnerabilities and Building Resilience) raginama esmines socialines paslaugas padaryti visiems prieinamas ir plėtros darbotvarkėje didelį dėmesį skirti visų žmonių aprūpinimui darbu.

„Užtikrinti pasauliui esmines socialinio saugumo garantijas kainuotų mažiau negu 2 proc. pasaulio BVP (bendrojo vidaus produkto)“, – pabrėžė ataskaitos autoriai.

Apie 1,2 mlrd. pasaulio žmonių per dieną pragyvenimui gali skirti ne daugiau negu 1,25 JAV dolerio (3,21 lito), sakoma ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.