George'as Sorosas Davose: „Rusija virto mafijine valstybe“

„Rusija virto mafijine valstybe, kurios valdovai naudojasi šalies ištekliais dėl asmeninės naudos ir norėdami išsilaikyti valdžioje“, – pareiškė milijardierius George`as Sorosas per vakarienę uždarame rate Davose, kur vyksta kasmetis Tarptautinis ekonomikos forumas. Ištraukas iš jo kalbos cituoja „The Wall Street Journal“.

George`as Sorosas.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
George`as Sorosas.<br>„Reuters"/„Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 6:29 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:18 AM

G.Sorosas pabrėžė finansinės pagalbos suteikimo Ukrainai svarbą. Jis sakė: „Ant kortos pastatyta ne tik Ukrainos, bet ir pačios Europos Sąjungos ateitis. Mano požiūriu, jeigu Europa praras Ukrainą, tai bus milžiniška netektis. Tai leis Rusijai skaldyti ir valdyti.“

Investuotojas taip pat sukritikavo „yrančią Europos Sąjungą“. „Iš savanoriško suverenių valstybių susivienijimo – valstybių, kurios laisva valia atsisakė dalies savo suvereniteto bendro tikslo labui, ES virto kažkuo visai kitu, o būtent kreditorių ir skolininkų visuma. Be to, pastarieji susiduria su sunkumais, kai reikia vykdyti savo įsipareigojimus, o kreditoriai iškelia tokias sąlygas, dėl kurių skolininkams sunku išeiti iš priklausomos padėties“, – pareiškė milijardierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.