„WikiLeaks“ paskelbs naujus dokumentus apie Hillary Clinton

Vyriausybių paslaptis

J.Assange'as teigė, kad iki lapkričio 8-os bus paskelbti dokumentai, kurie bus reikšmingi H.Clinton.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
J.Assange'as teigė, kad iki lapkričio 8-os bus paskelbti dokumentai, kurie bus reikšmingi H.Clinton.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 3:40 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:46 PM

Naujienų kanalui „Fox News“ J.Assange'as trečiadienį sakė, kad „WikiLeaks“ šiuo metu „šukuoja“ tūkstančius lapų slaptos medžiagos.

Surinkti įvairūs dokumentai iš įvairių institucijų, susiję su rinkimų kampanija, kurie nušviečia „kai kuriuos gana netikėtus kampus“, sakė jis.

J.Assange'as patikino, kad dokumentai bus „tikrai“ pasklebti iki lapkričio 8 dienos rinkimų.

Paklaustas, ar paviešinta medžiaga gali turėti įtakos balsavimo rezultatams, J.Assange'as atsakė: „Manau, tai yra svarbu. Viskas priklauso nuo to, kaip ją pasigaus visuomenė ir žiniasklaida.“

Praėjusį mėnesį prieš Demokratų nacionalinį suvažiavimą svetainė išplatino beveik 20 tūkst. elektroninių laiškų, kurie buvo gauti įsilaužus į Demokratų nacionalinio komiteto serverius.

Kompromituojanti medžiaga atskleidė, kaip partijos lyderiai stengėsi trukdyti H.Clinton varžovui lenktynėse dėl Baltųjų rūmų Bernie Sandersui ir privertė Demokratų partijos pirmininkę Debbie Wasserman Schultz netikėtai paskelbti apie savo atsistatydinimą prieš prasidedant suvažiavimui.

J.Assange'as jau penktus metus slapstosi Ekvadoro ambasadoje Londone, vengdamas būti išduotas Švedijai, kuri jį įtaria išprievartavimu. Jam yra išduotas Europos arešto orderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.