B. Johnsonas britų sąjungininkę apkaltino karingomis manipuliacijomis

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Borisas Johnsonas pateko į bėdą dėl savo ilgo liežuvio. Slapta nufilmuotoje vaizdo medžiagoje jis apkaltino sąjungininkę Saudo Arabiją, kad ši manipuliuoja Artimųjų Rytų šalimis ir ten įžiebia karinius konfliktus.

B.Johnsonas kritikavo Saudo Arabiją ir Iraną tuo, kad šios šalys manipuliuoja Artimuosiuose Rytuose ir sukelia karus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
B.Johnsonas kritikavo Saudo Arabiją ir Iraną tuo, kad šios šalys manipuliuoja Artimuosiuose Rytuose ir sukelia karus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 1:09 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:51 PM

Kritikos B.Johnsonas negailėjo ir Iranui, kuris, anot politiko, lygiai taip pat kaip ir Saudo Arabija „piktnaudžiavo religija“ dėl savo politinių tikslų, rašo „The Guardian“ ir „The Independent“.

Jungtinės Karalystės diplomatijos vadovas taip pat teigė, kad šios dvi šalys galėjo elgtis kaip „lėlininkės“ Artimuosiuose Rytuose, nes šiame regione trūksta stiprių lyderių.

„Yra politikų, kurie manipuliuoja ir piktnaudžiauja religija, kad pasiektų savo politinius tikslus, – paviešintame įraše kalba B.Johnsonas. – Tai viena didžiausių problemų visame regione. Čia trūksta stiprių lyderių, todėl Saudo Arabija, Iranas ir visi kiti įsikiša, elgiasi kaip lėlininkai ir sukelia karus.“

Pasak Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijos, Saudo Arabija yra sąjungininkė, kurios pastangas apsaugoti savo sienas derėtų remti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.