Pas mirštančią mamą skridusi moteris išvaryta iš lėktuvo: išgirdus priežastį užverda kraujas

Amerikietė Carrol Amrich karštligiškai skubėjo aplankyti už daugiau nei pusantro tūkstančio kilometrų buvusią savo mirštančią mamą. Tačiau tada, kai C.Amrich jau sėdėjo lėktuve, jai liepė išlipti – paskutinę akimirką atšauktas jos bilietas. Dėl šios priežastis moteris nespėjo atsisveikinti su savo motina.

 Moters bilieto rezervacija buvo atšaukta, kai ji jau sėdėjo lėktuve.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moters bilieto rezervacija buvo atšaukta, kai ji jau sėdėjo lėktuve.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moteris nebegalėjo sugrįžti į lėktuvą ir buvo priversta važiuoti automobiliu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Moteris nebegalėjo sugrįžti į lėktuvą ir buvo priversta važiuoti automobiliu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „United Airlines“ darbuotojai vėliau norėjo atsiprašyti dėl susiklosčiusios situacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „United Airlines“ darbuotojai vėliau norėjo atsiprašyti dėl susiklosčiusios situacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 2:25 PM, atnaujinta Feb 25, 2018, 2:46 PM

C.Amrich skubėjo iš Kolorado valstijoje esančio Pueblo miesto į Minesotos valstiją, kur vienoje ligoninėje buvo paguldyta jos motina, rašo „The New York Times“.

Moteris neturėjo pakankamai pinigų, todėl oro linijų „United Airlines“ bilietą jai nupirko jos namo savininkė Ines Prelas. Tačiau likus minutei iki lėktuvo pakilimo, C.Amrich buvo liepta išeiti iš orlaivio: jai pasakyta, kad jos bilieto rezervacija buvo atšaukta.

Kelionių agentūra „Traveler Help Desk“, kuri pardavė bilietą, rezervaciją atšaukė dėl keistos priežasties.

Mat I.Prelas paankstino skrydžio laiką, kai paaiškėjo, kad  C.Amrich mamos būklė pablogėjo. Tačiau pakeitimas padarytas ne per „Traveler Help Desk“, o tiesiogiai susisiekus su „United Airlines“.

Skubėjo į Minesotą automobiliu

Netekusi galimybės skristi C.Amrich sėdo į savo mašiną ir važiavo į Minesotą. Kelionė buvo ilga, moteris nestojo nė akimirkai, net pasinaudoti tualetu.

C.Amrich sesuo buvo ligoninėje su jų mama. Sesuo laikė telefoną prie mamos ausies, kad C.Amrich galėtų su ja kalbėti: ji maldavo, kad mama laikytųsi ir dar nežengtų Anapilyn. Tačiau po kurio laiko C.Amrich sulaukė skambučio iš sesės – jos mama mirė.

Nepavyko susisiekti?

Kelionių agentūros „Traveler Help Desk“ klientų aptarnavimo skyriaus prižiūrėtoja Carolyn Gallant patvirtino, kad įmonė panaikino C.Amrich rezervaciją po to, kai pastebėjo, jog bilietas buvo pakeistas.

Pasak C.Gallant, įmonė tenorėjo apsaugoti C.Amrich nuo galimos apgaulės. Be to, C.Gallant tvirtino, kad „Traveler Help Desk“ atstovas bandė „daugybę kartų“ susisiekti su C.Amrich prieš atšaukdamas rezervaciją.

Tačiau C.Amrich ir jos namo savininkė I.Prelas teigė, kad „Traveler Help Desk“ nei su viena, nei su kita nesusisiekė prieš rezervacijos panaikinimą.

Elgėsi ne kaip su žmogumi

Sausio 16 dieną C.Amrich sužinojo, kad jos motina Dixie J.Hanson pateko į ligoninę. C.Amrich neturėjo pakankamai pinigų lėktuvo bilietui, todėl jai bilietą kitai dienai užsakė I.Prelas. Tuo metu dar niekas nežinojo, kad C.Amrich mama ant mirties slenksčio.

Tačiau C.Amrich greitai sužinojo, kad jos mama turėjo rimtų problemų su širdimi ir greitai mirs. Todėl C.Amrich pasitarė su I.Prelas ir ji pakeitė skrydžio datą, kad moteris galėtų išskristi pas mamą anksčiau.

Jokių problemų oro uoste nekilo, C.Amrich laisvai praėjo patikrą. Tačiau tą akimirką, kai ji jau sėdėjo savo vietoje, prie jos priėjo oro linijų darbuotojas ir liepė išeiti.

Neleido sugrįžti į lėktuvą

C.Amrich skubiai paskambino I.Prelas ir verkdama paaiškino, kas nutiko. I.Prelas tada susisiekė su moterį iš lėktuvo išprašiusiu darbuotoju ir pasiūlė sumokėti už antrą bilietą.

„Sakiau: „Imkite mano kreditinę kortelę, viską išsiaiškinsime vėliau, tiesiog įsodinkite ją į tą lėktuvą“, – sakė I.Prelas. Tačiau jai oro linijų darbuotojas pasakė, kad C.Amrich nebegalima sugrįžti į lėktuvą.

Važiavo be poilsio, bet nespėjo

„Aš važiavo 1,6 tūkst. km, bet jos gyvybė užgeso, nespėjau. Nestojau nė akimirkai pailsėti“, – liūdėjo C.Amrich.

Tuo metu „Traveler Help Desk“ atstovė C.Gallant tikino, kad įmonė negalėjo matyti, kad skrydžio laiką paankstino pati C.Amrich, o ne ją apgauti norėjęs žmogus.

„Atšaukėme bilieto rezervaciją, kad ją apsaugotume, – teigė C.Gallant. – Labai užjaučiu C.Amrich dėl mamos netekties. Tai tragedija. Jei ji būtų su mumis susisiekusi tiesiogiai, kad paankstintų skrydį, būtume išvengę visos šitos situacijos.“

I.Prelas pabrėžė, kad po ranka neturėjo „Traveler Help Desk“ telefono, todėl paskambino „United Airlines“. Pasak jos, „United Airlines“ atstovas patvirtino, kad nebus jokių problemų, jog bilieto keitimas daromas tiesiogiai su jais, o ne per „Traveler Help Desk“.

Diena po sąmyšio I.Prelas sulaukė „United Airlines“ skambučio: atstovas prašė C.Amrich adreso, kad įmonė galėtų nusiųsti jai gėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.