Radus biologinį dukters tėvą, moters gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis

Prieš 12 metų su partnere susilaukti vaiko nusprendusi amerikietė Jessica Share nė nenumanė, kad praėjus daugiau nei dešimtmečiui ji ne tiktai sutiks savo atžalos tėvą, bet ir nutars su spermos donoru apsigyventi.

J.Share (nuotr. kairėje) po daugiau nei dešimtmečio nuo tada, kai susilaukė dukters, apsigyveno su jos biologiniu tėvu. Tuo metu susidraugavo ir jo biologiniai vaikai – Alice, Madi ir Bryce’as.
J.Share (nuotr. kairėje) po daugiau nei dešimtmečio nuo tada, kai susilaukė dukters, apsigyveno su jos biologiniu tėvu. Tuo metu susidraugavo ir jo biologiniai vaikai – Alice, Madi ir Bryce’as.
A.Longas su vaikais rengia vakarėlius – norėtų susipažinti su kitomis atžalomis.
A.Longas su vaikais rengia vakarėlius – norėtų susipažinti su kitomis atžalomis.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 9:41 PM, atnaujinta Jan 13, 2019, 10:47 AM

J.Share vos susipažinusi su savo partnere svajojo, kad ateityje jos turės vaikų. Moterys norėjo didelės šeimynos – keturių atžalų. Vakarais jos rinkdavo joms vardus, svajojo, ką drauge veiks.

Tačiau žinojo, kad iki svajonės išsipildymo reikės nueiti nemenką kelią. Moterims reikėjo spermos donoro, rašo BBC.

Iš pradžių J.Share partnerė pasiūlė, kad juo galėtų tapti jos svainis. Tačiau šią idėją moterys greitai atmetė.

Pasirinkusi donorą J.Share nė negalėjo numanyti, kad kada nors jis taps žmogumi, su kuriuo ji vėliau dar ir sukurs šeimą.

Pora susitiko daugiau nei po dešimtmečio, bet neilgai trukus suprato, kad jiems lemta būti kartu.

Svajojo apie vaikus

Nusprendusios susilaukti vaikų J.Share ir jos partnerė kreipėsi į netoliese veikiantį spermos banką. Porai buvo svarbu, kad spermos donoras praėjus kuriam laikui nesumanytų pareikšti teisių į gimusį vaiką, o ši įstaiga siūlė būtent tokias sąlygas.

Moterys kruopščiai atsirinko kandidatą, kurio sėkla bus panaudota dirbtiniam apvaisinimui. Jos sužinojo, kad vyras dirbo vairuotoju, tačiau tuo pat metu buvo rašytojas ir muzikantas.

J.Share nusprendė, kad kūdikį išnešios ji, nes kaip tik tuo metu leido laiką namie rašydama daktaro disertaciją.

Tačiau moterys norėjo, kad jų vaikas būtų panašus į jas abi, todėl pagal aprašymą pasirinko vyrą, kurio ūgis, svoris, plaukų spalvą būtų panašūs į J.Share partnerės. Tiesa, jo nuotraukos pora taip ir nematė.

Jessica pastojo po septynių mėnesių nuo tada, kai išsirinko donorą. Tai sužinojusi, ji nepajėgė sutramdyti džiaugsmo.

„Kai gimė Alice, mums ji atrodė tiesiog tobula“, – sakė J.Share.

Pora nemanė, kad kada nors sutiks biologinį mergaitės tėvą, ypač priešiškai tam buvo nusiteikusi J.Share partnerė.

Ji buvo įsitikinusi, kad mergaitė jau turi šeimą, tad jai nėra reikalo kada nors susipažinti su vyru, tapusiu spermos donoru.

Pasirinko tą patį donorą

Moterys norėjo turėti daugiau vaikų ir netrukus nusprendė susilaukti dar vieno kūdikio. Šįkart jį išnešioti pasiryžo J.Share partnerė.

Jos nusprendė kreiptis į kliniką ir vėl panaudoti to paties vyro spermą dirbtiniam apvaisinimui.

Praėjus 18 mėnesių nuo Alice gimimo pora susilaukė dar vieno vaiko. Šįkart joms taip pat gimė dukra.

„Mergaitės turėjo daug panašių bruožų.

Jos buvo labai aukštos. Būtent tai apie save buvo nurodęs spermą paaukojęs vyras. Abiejų mergaičių nosys buvo mažos, jų akys buvo vienodos spalvos. Be to, mergaitės greitai mokėsi įvairių žodžių“, – pasakojo J.Share.

Netikėtai nutraukė ryšius

Kurį laiką šeima gyveno laimingai, tačiau kai Alice sukako treji, o jos seseriai buvo vieni, J.Share partnerė pareiškė ją paliekanti.

„Mūsų šeimoje nebuvo konfliktų, tad buvau labai nustebinta tokio jos sprendimo. Man plyšo širdis. Ji pareiškė, kad net nebenori su manimi kalbėti, tad neturėjau galimybės bandyti išgelbėti mūsų santuoką“, – pasakojo J.Share.

Kelerius metus moterys dalijosi dukterų globa.

Penkias dienas per savaitę mergaitės buvo pas J.Share, o dvi – pas jos buvusią partnerę. Bet tuomet laukė dar vienas smūgis.

Kai Alice sukako dešimt metų, J.Share partnerė užblokavo jos numerį savo telefone ir nutraukė su mergaite visus ryšius.

Taip pat negrąžino jaunėlės po atostogų į J.Share namus. Jų bendravimas baigėsi.

„Mano buvusios partnerės šeima, Alice seneliai, tetos ar dėdės taip pat nebuvo linkę palaikyti su ja ryšio. Alice kiekvieną dieną prisimena ir svajoja apie seserį, su kuria anksčiau augo. Ji bijo, kad niekada jos daugiau nepamatys“, – pasakojo J.Share.

Ilgos šaknų paieškos

Nors Alice augdama su motina Jessica buvo laiminga, ilgainiui ji ėmė vis daugiau domėtis savo kilme. Jai buvo įdomios jos genetinės šaknys.

„Kai Alice buvo 11 metų, savo močiutės Kalėdų proga ji paprašė DNR testo. Rezultatus gavome praėjus aštuonioms savaitėms.

Interneto puslapyje taip pat buvo galima patikrinti giminystės ryšius. Nieko nesitikėjau, bet paspaudžiau mygtuką ir pamačiau, kad jos tėvu nurodomas Aaronas Longas“, – pasakojo J.Share.

Moteris nutarė paieškoti tokio asmens internete. Bet vyrų, vardu Aaronas Longas, buvo daug.

Kurį laiką ieškojusi galiausiai J.Share rado A.Longą, kuris buvo nurodęs, kad yra muzikantas ir rašytojas. Taip pat buvo įrašyta, kad vyras dirba komunikacijos specialistu.

J.Share patikrino ne vieną jo socialinių tinklų paskyrą ir sužinojo, kad A.Longas yra iš Siatlo. Ji taip pat peržiūrėjo daugybę jo nuotraukų ir buvo įsitikinusi, kad jos dukra turi labai panašią veido išraišką.

Moteris parašė galimam savo vaiko tėvui per DNR bazės interneto puslapį. Paaiškino, kad jis yra biologinis mergaičių tėvas, ir paklausė, ar jam būtų smalsu pamatyti jas.

A.Longas atrašė nedelsdamas. Jis nusprendė susidraugauti su J.Share socialiniuose tinkluose ir pradėjo su ja bendrauti.

Vyras jai atsiuntė 50 puslapių savo gyvenimo istoriją.

J.Share sužinojo, kad A.Longas net kelerius metus praleido tame pačiame mieste, kaip ir ji su Alice. Greičiausiai jie ne kartą prasilenkė prekybos centre.

Surado kitus giminaičius

DNR bazėje J.Share taip pat sužinojo, kad yra daugiau A.Longo vaikų, taigi ir daugiau tų, su kuriais Alice dalijasi tuo pačiu tėvu. J.Share aptiko vieną pavardę – Bryce’o Gallo.

Moteris nutarė susisiekti ir su šiuo vaikinu. B.Gallo jai sakė sužinojęs apie dar vieną netikrą savo seserį – 19-metę Madi. Bet iš viso jis žinojo apie šešis A.Longo vaikus. J.Share ir jos partnerės dukterys buvo septinta ir aštunta.

B.Gallo pasiūlė Alice pabendrauti tiek su juo, tiek ir su Madi. Tačiau Alice ir toliau liūdėjo, kad negali bendrauti su savo seserimi, su kuria augo.

Po kelių mėnesių B.Gallo ir Madi nusprendė susitikti su savo biologiniu tėvu A.Longu Siatle.

„Alice taip pat norėjo su jais susitikti ir pasižiūrėti, ar jie panašūs. Todėl leidau jai dalyvauti susitikime“, – pasakojo J.Share.

Nutarė suteikti progą

A.Longas surengė didelį vakarėlį, sukvietė savo mokyklos draugus, savo biologinius vaikus, net buvusias drauges su savo šeimomis. Jo namų durys buvo atviros visiems.

Po susitikimo bendrauti pradėjo ir trys biologiniai A.Longo vaikai – B.Gallo, Madi ir Alice. Jie ne tiktai susirašinėdavo, bet ir eidavo suvalgyti ledų ar picos.

„Anuomet jau kelerius metus susitikinėjau su vyru, vardu Aaronas Davidas. Tačiau vieno susitikimo metu A.Longas pradėjo flirtuoti su manimi. Nusišypsojau, tačiau jau turėjau vaikiną. Supratau, kad A.Longas – svarbus žmogus mano vaikams, tačiau jis nebūtinai privalo būti mano gyvenimo dalis.

Tačiau vėliau mano santykiai su Aaronu nutrūko. Ėmiau svarstyti, ar A.Longas gali būti ne tik mano vaikų, bet ir mano gyvenimo dalimi. Galvojau, gal turėčiau persikraustyti į Siatlą, kol tai išsiaiškinsime.

A.Longas buvo toks mielas ir įtikino mane, kad bent jau turėčiau suteikti jam progą“, – pasakojo J.Share.

Meilė suvienija šeimą

Pirmasis A.Longo ir J.Share pasimatymas nebuvo toks, kokie būna įprastai – jie jau pažinojo vienas kitą ir iš tiesų turėjo bendrą vaiką.

Per pirmą pasimatymą J.Share jam daug pasakojo apie Alice gyvenimą.

„Tuomet jau žinojau, kad jis yra iš tų žmonių, kurie man patinka labiausiai. Tam tikra prasme jis jau buvo mūsų šeimos dalis. Jis turėjo tas pačias savybes, kaip ir mano dukterys“, – sakė J.Share.

Moteris nėra įsitikinusi, ar juos sujungė tik DNR testas. Esą greičiausiai ne veltui daugiau nei prieš dešimtmetį ji nusprendė klinikoje pasirinkti būtent jį.

Be to, moteris esą nuo pat pradžių mačiusi, kad ir A.Longui yra įdomi.

„Jis viską apgalvoja, yra išsilavinęs. Jis užjaučiantis, gerai perpranta žmones – net keistus dalykus, kuriuos jie daro.

Be to, jis nesijaudina dėl to, ką apie jį mano kiti. Kiek žmonių galėtų pamanyti, kad taksi vairuojantis muzikantas ir rašytojas gali būti genetiškai tobulas pasirinkimas?“ – juokavo J.Share.

2017-ųjų vasarą J.Share kartu su Alice persikraustė į Siatlą gyventi su A.Longu.

Dideliame jo name buvo vietos ir kitiems jo biologiniams vaikams. 2018-ųjų pavasarį su jais apsigyveno ir Madi.

„Greitai supratau, kad aš mielai priimsiu visus A.Longo biologinius vaikus. Noriai ruoščiau jiems pusryčius, skalbčiau jų drabužius ir visą gyvenimą jais rūpinčiausi. Juk galų gale jie yra ir mano vaikų giminės.

Nors nesu jų motina, galiu jais rūpintis. Be to, kai kurie jų panašūs į Alice, kai kurie – į mano jaunesniąją dukrą“, – pasakojo moteris.

Apsigyvenusi su A.Longu J.Share tikino supratusi, kad genetika vaidina svarbų vaidmenį, tačiau dar svarbiau yra meilė, kuri ir sukuria šeimą.

„Kas žino, kiek dar biologinių A.Longo vaikų yra pasaulyje. Galbūt net dešimtys. Jiems visiems mūsų namų durys yra atviros, jie gali mus aplankyti, pavaišinsiu juos sumuštiniais“, – teigė J.Share.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.