Visas Volstritas seka „Amazon“ savininko romaną – skandalas vis pučiasi

Kai „Amazon“ įkūrėjas pranešė apie skyrybas su žmona, niekas nė neįtarė, kokiu skandalu tai pavirs. Dabar turtingiausias planetos žmogus kovoja, kad meilužei siųstos jo nuogo nuotraukos nebūtų paviešintos.

 L.Sanchez gyveno Bezosų kaimynystėje.
 L.Sanchez gyveno Bezosų kaimynystėje.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Holivudo talentų medžiotojas P.Whitesellas ir laidų vedėja L.Sanchez vis dar nėra oficialiai išsiskyrę, tačiau nuo rudens pora nebegyvena drauge.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Holivudo talentų medžiotojas P.Whitesellas ir laidų vedėja L.Sanchez vis dar nėra oficialiai išsiskyrę, tačiau nuo rudens pora nebegyvena drauge.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>„Scanpix“ nuotr.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>„Scanpix“ nuotr.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Milijardierius J.Bezosas su žmona MacKenzie visada buvo laikomi idealia pora.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 16, 2019, 10:58 PM

Bulvarinis leidinys „The National Enquirer“ praėjusį mėnesį išspausdino istoriją apie turtingiausio planetos žmogaus 55-erių Jeffo Bezoso romaną su kaimynystėje gyvenusia 49 metų televizijos laidų vedėja ir aktore Lauren Sanchez.

Apie skyrybas su 48 metų žmona MacKenzie sausio pradžioje pranešęs J.Bezosas iškart kreipėsi į tyrėjus, kad jie išsiaiškintų, kas Donaldui Trumpui palankiam bulvariniam leidiniui perdavė informaciją.

Bet tada sulaukė grasinimų iš „The National Enquirer“ valdančios įmonės „American Media Inc.“ – jeigu bandys išsiaiškinti šaltinį, pasaulis išvys jo intymias nuotraukas, kurias jis, būdamas vedęs, siuntė meilužei. O tame leidinio gautame nuotraukų albume esą yra ir J.Bezoso daryta „asmenukė žemiau juosmens“.

Ką darė J.Bezosas, kai sulaukė tokių grasinimų? Juos paviešino ir nurodė tyrėjams tęsti darbą. O tada paaiškėjo, jog paukštelis, pačiulbėjęs apie milijardieriaus santuokinius nuklydimus, – jo meilužės brolis Michaelis Sanchezas.

Visas šias peripetijas akylai seka Volstritas – kai kalba sukasi apie turtingiausią planetos žmogų ir prekybos milžinę „Amazon“, bulvarinius leidinius ima sklaidyti ir biržos makleriai.

Smogė nieko nelaukdami

Kai J.Bezosas parašė žinutę, jog po 25 metų suka skirtingais keliais su žmona, bet jie liks draugai, bulvarinis dienraštis „The National Enquirer“ po kelių valandų išplatino anonsą: „Keturis mėnesius tyrėme J.Bezoso ir jo meilužės santykius, netrukus viską paviešinsime.“

„Sekėme juos per penkias valstijas, 40 tūkst. mylių (64,4 tūkst. km). Stebėjome jų privačius lėktuvus, prabangius limuzinus, pasiskraidymus sraigtasparniu, romantiškus pasivaikščiojimus, naktis penkių žvaigždučių viešbučiuose, intymias vakarienes ir atsekėme jų meilės lizdelius“, – paskelbė dienraštis.

Laidų vedėja L.Sanchez vis dar yra ištekėjusi už vieno Holivudo talentų agentūros WME vadovų Patricko Whitesello, kurio klientai – aktoriai Mattas Damonas, Christianas Bale’as ir Hugh Jackmanas.

Pasak gandų, L.Sanchez su vyru ėmė gyventi atskirai rudenį ir nuo tada moteris suartėjo su milijardieriumi J.Bezosu. Tiesa, „The National Enquirer“ tikina, kad jųdviejų romanas prasidėjo anksčiau ir tęsiasi jau aštuntą mėnesį.

J.Bezosas iš santuokos su MacKenzie turi 4 vaikus, o L.Sanchez tris – du su P.Whitesellu ir vieną iš ankstesnių santykių.

Paviešino intymias žinutes

„Noriu tave uostyti, noriu tave visą įkvėpti. Noriu tave suspausti stipriai.“ „Tavo energija ir idėjos mane įkvepia. Esi man skirta. Suvokiau tai aiškiau, nei kada esu ką nors suvokęs.“

„Myliu tave, energingoji mergaite. Tai labai greitai įrodysiu savo kūnu, lūpomis ir akimis.“ Tokiomis J.Bezoso rašytomis žinutėmis meilužei dalijosi dienraštis.

Pasak leidinio, J.Bezoso santuoka su žmona nutrūko, kai ji jo telefone aptiko tokias žinutes ir meilužės nuotraukų.

Įdomu tai, kad poros – Bezosai ir L.Sanchez su vyru P.Whitesellu – draugavo, kai gyveno gretimuose namuose Siatle, taip pat yra kartu atostogavę.

Kai kas L.Sanchez vadina chirurgų padailinta MacKenzie kopija, nes abi – juodaplaukės, panašaus sudėjimo. Tiesa, laidų vedėjos lūpos dirbtinai paputlintos, ji rengiasi itin atvirais drabužiais, yra vakarėlių ir dėmesio mėgėja.

Tuo metu M.Bezos – ramaus būdo rašytoja, kuriai reikia laiko pabūti vienai, o rampų šviesa jai niekuomet nebuvo artima.

MacKenzie visada pasižymėjo aštriu protu, tvirtu charakteriu ir yra išsilavinusi.

Po skyrybų su J.Bezosu MacKenzie gali tapti turtingiausia planetos moterimi, mat jos vyro turtas vertinamas 136,9 mlrd. dolerių (118,8 mlrd. eurų) – trylika kartų didesnis negu Lietuvos 2018 metų valstybės biudžetas.

Prezidentas sąsajas neigia

J.Bezosas buvo įsiutęs, jog jo romanas buvo paviešintas, nors prieš tai ir buvo girdėjęs gandų, kad jį su meiluže kažkas seka.

Milijardieriaus pasamdyti tyrėjai mano, kad „The National Enquirer“ publikacijas lėmė „purvini politiniai žaidimai“. Mat M.Sanchezas yra didelis JAV vadovo Donaldo Trumpo rėmėjas ir bičiuliaujasi su jo darbuotojais.

D.Trumpas ne kartą kritikavo J.Bezosą. O pastarojo įsigytas leidinys „The Washington Post“ dažnai peikia prezidentą.

Pasigirdus tokiems įtarimams JAV prezidentas pradėjo tvirtinti nežinojęs, kad „American Media Inc.“, kuriai priklauso „The National Enquirer“, apskritai domėjosi J.Bezoso asmeniniu gyvenimu, nors D.Trumpas bičiuliaujasi su „The National Enquirer“ leidėju Davidu Peckeriu.

Tiesa, „American Media Inc.“ ne kartą padėjo pačiam D.Trumpui. Pavyzdžiui, bendrovė pripažino sumokėjusi 150 tūkst. dolerių (132,7 tūkst. eurų) „Playboy“ modeliui Karen McDougal už išskirtines teises publikuoti istoriją apie jos tariamą romaną su D.Trumpu. Tačiau ją ilgai laikė savo žinioje ir paviešino tiktai praėjus 2016 metų JAV prezidento rinkimams.

Būdas atsiprašyti lyderio

Kai „The National Enquirer“ praėjusį mėnesį publikavo istoriją apie J.Bezoso meilužę, D.Trumpas po kelių dienų paskelbė sarkastišką žinutę tviteryje: „Taip gaila, kad J.Bezosą demaskavo konkurentai, kurių žinios, kaip suprantu, daug tikslesnės nei jo lobistiniame „Amazon Washington Post“.

Labai tikiuosi, kad tas laikraštis netrukus atsidurs daug geresnėse ir patikimesnėse rankose!“

JAV apžvalgininkai svarsto, jog straipsnis apie J.Bezoso nuklydimus į kairę galėjo būti D.Peckerio bandymas įtikti prezidentui.

„Pono Bezoso skyrybų reikalų „The National Enquirer“ Richterio skalė greičiausiai nė nebūtų užfiksavusi, jei „Amazon“ bosas nebūtų aršus prezidento priešas, – aiškino ilgametis leidinio vyresnysis redaktorius Jerry George’as. – Manau, D.Peckeris tiesiog mėgino atsiteisti, nes supykdė D.Trumpą bendradarbiaudamas su federaliniais tyrėjais ir pakišo šią istoriją kaip būdą susitaikyti su JAV prezidentu.“

Parengta pagal „ABC News“, BBC, „Business Insider“ ir AP informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.