Įtampa Honkonge pasiekė aukščiausią tašką

Protestuotojų ir riaušių policijos susirėmimai Honkonge vyksta jau dešimtą savaitę iš eilės, bet kol kas Kinijos autonominio regiono valdžia nenusileidžia reikalavimams įvesti tiesioginius regiono vadovo rinkimus, paleisti sulaikytus aktyvistus ir visiškai atsisakyti protestus įžiebusio įstatymo projekto, kuris leistų išduoti Kinijai nusikaltimais įtariamus asmenis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr.
AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 7:02 PM, atnaujinta Aug 17, 2019, 8:40 PM

Pekinas neramumus prilygino terorizmui ir ėmė telkti šarvuotas pajėgas prie Honkongo sienos.

Honkongo policija prieš demonstrantus naudoja ašarines dujas ir gumines kulkas, taip pat viešai demonstravo vandens patrankas taip siekdama juos įbauginti. Protestuotojai savo ruožtu atsako išpuoliais prieš vyriausybės ir teisėsaugos įstaigų pastatus. Per neramumus buvo nusiaubtas Honkongo parlamentas, protestuotojų taikiniu taip pat tapo ir miesto policijos skyriai.

Policijos guminei kulkai pataikius vienai protestuotojai į akį kilo didelė pasipiktinimo banga, o kruvinas akies raištis tapo judėjimo už demokratines reformas simboliu. Šimtai žmonių kreipėsi į ligonines dėl patirtų sužalojimų, o daugiau nei 700 atsidūrė areštinėse ir sulaukė kaltinimų riaušių kurstymu.

Protestuotojų reikalavimų sąrašą papildė dar vienas punktas: atlikti nepriklausomą tyrimą dėl brutalių policijos veiksmų prieš gatvės mitingų dalyvius.

Protestuotojams užėmus Honkongo oro uostą jo darbas dvi dienas buvo paralyžiuotas: atšaukus šimtus skrydžių keleiviams teko keisti kelionių planus.

Netgi užsiregistravusiems į skrydį teko brautis pro sėdimojo protesto dalyvius, o kai kurie keleiviai nepasiekė įlaipinimo vartų.

Lietuva ir kitos valstybės įspėjo Honkonge esančius savo piliečius vengti masinio susibūrimo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.