Dėl „Biedronkos“ įkūrėjo turtų – didžiulės aistros: tėvo milijonų vaikai negaus

Lenkijos parduotuvių tinklo „Biedronka“ įkūrėjas dalį savo lėšų skyrė nepasiturintiems vaikams. Milijonierius nutarė paremti skurstančiuosius, o savo atžaloms pinigų nepaliko.

A.Soaresas dos Santosas – parduotuvių tinklo „Biedronka“ įkūrėjas.
A.Soaresas dos Santosas – parduotuvių tinklo „Biedronka“ įkūrėjas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2019, 3:50 PM

10 milijonų eurų – tiek portugalų verslininkas Alexandre’as Soaresas dos Santosas savo testamentu skyrė pagalbai nepasiturintiems vaikams. Parduotuvės tinklo „Biedronka“ įkūrėjas nusprendė, kad šios lėšos turi būti skirtos skurdžiai gyvenančių šeimų atžalų mokslams.

Savo testamente jis taip pat nurodė, kad turi būti įkurtas specialus fondas, kuris rūpinsis šių lėšų naudojimu.

A.Soareso dos Santoso fondas turi padėti nepasiturintiems vaikams Portugalijoje. Tai jau trečias milijonieriaus ir koncerno „Jeronimo Martins“ įkurtas fondas.

Du kiti finansuoja vandenynų faunos ir floros tyrimus, mokslinių tyrimų publikavimą ir debatų organizavimą.

Savo testamente A.Soaresas dos Santosas taip pat nurodė, kad prie šio projekto įgyvendinimo turi prisidėti ir trys iš septynių jo vaikų.

Savo šeimai milijonierius nebuvo toks dosnus.

Tiesa, nurodė, kad jo sutuoktinei Mariai turi atitekti pusė jo trijose banko sąskaitose turimų lėšų. Tačiau konkreti suma nebuvo įvardyta.

O A.Soareso dos Santoso vaikai negalės džiaugtis tėvo palikimu. Jiems verslininkas pinigų nepaliko, tik nurodė, kad jiems palieka vertingus laikrodžius, papuošalus, senovinius automobilius ir kitas vertybes, kurių vertė yra 2 mln. eurų.

Portugalas pinigų paliko tik 17 savo anūkų. Jiems atiteks palyginti nedidelės – 25 tūkst. eurų sumos.

Testamente A.Soaresas dos Santosas pripažino, kad dalis jo šeimos narių gali būti nepatenkinti tuo, kaip jis padalijo savo turtus.

A.Soaresas dos Santosas mirė šįmet rugpjūtį būdamas 84 metų. Jis kelerius metus buvo vadinamas antru pagal turtingumą Portugalijos žmogumi.

Daugiau kaip 40 metų – iki 2013 m. – jis vadovavo koncernui „Jeronimo Martins“. Ši įmonių grupė užsiima maisto platinimu ir specializuota mažmenine prekyba, valdo daugiau kaip 3600 parduotuvių Portugalijoje, Lenkijoje ir Kolumbijoje.

Praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje A.Soaresas dos Santosas nusprendė Lenkijoje įkurti parduotuvių tinklą. Pirmosios „Biedronka“ parduotuvės Lenkijoje atsirado 1995 m. („TVN24“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.