Vokietijos futbolo žvaigždės ir lenkų kilmės modelio meilės istorija baigėsi tragedija: aiškėja, kas tai lėmė Rasta negyva praėjus vos savaitei po jųdviejų išsiskyrimo

Garsaus Vokietijos futbolininko Jerome’o Boatengo ir lenkų kilmės modelio Kasios Lenhardt audringa meilės istorija pasibaigė tragedija: praėjus vos savaitei po jųdviejų išsiskyrimo 25-erių nuomonės formuotoja buvo rasta negyva savo bute Berlyne.

Garsaus Vokietijos futbolininko Jerome’o Boatengo ir lenkų kilmės modelio Kasios Lenhardt audringa meilės istorija pasibaigė tragedija.<br>Instagram ir Scanpix nuotr.
Garsaus Vokietijos futbolininko Jerome’o Boatengo ir lenkų kilmės modelio Kasios Lenhardt audringa meilės istorija pasibaigė tragedija.<br>Instagram ir Scanpix nuotr.
 K.Lenhardt.<br>„Instagram“ nuotr.
 K.Lenhardt.<br>„Instagram“ nuotr.
Socialiniuose tinkluose K.Lenhardt dažnai dalijosi smagiomis akimirkomis su futbolo žvaigžde J.Boatengu. Ten ji ir paskelbė paskutinį įrašą savo gyvenime.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Socialiniuose tinkluose K.Lenhardt dažnai dalijosi smagiomis akimirkomis su futbolo žvaigžde J.Boatengu. Ten ji ir paskelbė paskutinį įrašą savo gyvenime.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
J.Boatengas, atstovaujantis Miuncheno „Bayern“ ir Vokietijos rinktinei, savo gyvenimą slepia nuo pašalinių akių, kiek jam, viešam asmeniui, pavyksta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
J.Boatengas, atstovaujantis Miuncheno „Bayern“ ir Vokietijos rinktinei, savo gyvenimą slepia nuo pašalinių akių, kiek jam, viešam asmeniui, pavyksta.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 7, 2021, 3:03 PM, atnaujinta Mar 7, 2021, 3:28 PM

Iš Lenkijos kilusi K.Lenhardt, kurios tikrasis vardas buvo Katarzyna, pernai birželį į savo „Instagram“ paskyrą įkėlė ilgą įrašą: „Per pastaruosius mėnesius (metus) patyriau, ką reiškia, kai kas nors stengiasi grįžti ten, kur buvo.

Pasipylė tiek daug neapykantos ir abejonių, ir koks turi būti dvasiškai stiprus, kad visa tai atlaikytum? Tu pasirodei pranašesnis ir tai visiems – pirmiausia sau – įrodei! Didžiuojuosi, kad esi šalia manęs! Tu išmokei mane sutelkti dėmesį į save ir viską daryti savo svajonėms pasiekti. Myliu Tave, žaviuosi Tavimi ir žvelgiu į Tave.“

Viešas meilės prisipažinimas buvo skirtas 32-ejų J.Boatengui, žaidžiančiam Miuncheno „Bayern“ ir atstovaujančiam Vokietijos rinktinei. Žmogui, kuris nelinkęs daugžodžiauti ir savo gyvenimą slepia nuo pašalinių akių, kiek jam, viešam asmeniui, pavyksta.

Tada K.Lenhardt ir K.Boatengą siejo keli draugystės mėnesiai. Futbolininkas dėl modelio paliko savo ankstesnę gyvenimo draugę Rebeccą Silverą.

Tai buvo 2020 metų birželio 16-oji, vėlus antradienio vakaras. Gynėjas su „Bayern“ klubu ką tik buvo aštuntą kartą tapęs Vokietijos čempionu.

Po 238 dienų, vasario 9-osios vėlų vakarą, per šeštąjį jos sūnaus Noah gimtadienį, policija rado K.Lenhardt negyvą jos bute Berlyno Šarlotenburgo rajone. Tyrėjai nenustatė trečiųjų asmenų įsikišimo požymių.

Modeliui pažėrė kaltinimų

Paskutinį savo įrašą „Instagram“ K.Lenhardt įkėlė vasario 3-iąją: „Dabar reikia nubrėžti ribą. Pakanka.“

Šie žodžiai, kaip spėjama, buvo jos reakcija į J.Boatengo interviu, kuris dieną prieš tai pasirodė Vokietijos laikraštyje „Bild“.

Sprendžiant pagal kalbą, kurią akivaizdžiai sudėliojo advokatas, J.Boatengas pažėrė modeliui sunkių kaltinimų.

Pasak jo, K.Lenhardt melavo, jį šantažavo, be to, prisidėjo ir didelės moters problemos dėl alkoholio.

„Ji tapo mano drauge, sugriovusi santykius su buvusia drauge Rebecca ir mano šeima. Ji grasino sužlugdyti mano karjerą ir net bandyti priversti mane prarasti savo vaikus. Ji sakė, kad tai padarytų apkaltinusi mane sumušimu.

Ji tiksliai žinojo, kad tuo mane kaltino mano vaikų motina ir dėl to yra buvusi byla“, – interviu sakė futbolininkas.

Neturėtų būti lengva įžvelgti tiesioginį ryšį tarp jųdviejų išsiskyrimo, futbolininko interviu ir K.Lenhardt mirties, net jeigu šią sąsają įtaria modelio draugai.

J.Boatengas, kuris po pranešimo apie buvusios draugės mirtį vasarį atsisakė dalyvauti pasaulio klubų futbolo čempionate Katare, apie visa tai nenori kalbėti.

Jokio aiškumo dėl K.Lenhardt mirties nėra. Prieš savižudybes paprastai būna ilga depresijos fazė. Dažnai lemtingam žingsniui žengti pakanka tik vieno veiksnio, kuris ir tampa pretekstu pasitraukti iš gyvenimo savo noru. Bet ne priežastimi.

Siekė savo svajonės

Ar viešumo perteklius bent jau nepagreitino tragedijos?

K.Lenhardt nuolat ieškojo viešumos – tiek gerais, tiek blogais savo gyvenimo laikais nuo 2012 metų.

Tuomet, būdama 17-os, ji išgarsėjo per Vokietijos supermodelio Heidi Klum modelių atrankos šou „Germany’s Next Topmodel“. Tai buvo K.Lenhardt gyvenimo planas, jos kelias. Ir juo mergina nužengė gana toli.

Per septintojo sezono modelių atrankos šou, kur savo kandidatūras dalyvauti pateikė 15 711 merginų ir jaunų moterų, K.Lenhardt pasiekė finalą ir užėmė ketvirtąją vietą.

„Kasiai trūksta tam tikro pripažinimo vertės, tai būtina podiumui. Bet ji būtų geras katalogų modelis“, – tada sakė modelių ekspertas Hansas Christianas Biedermannas.

„Germany’s Next Topmodel“ – karjeros tramplinas. K.Lenhardt buvo pasiryžusi žengti šiuolaikinio skaitmeninio amžiaus verslo keliu.

Daugeliui jaunų moterų būti modeliu ir nuomonės formuotoju – galimybė įgyvendinti savo svajonę apie karjerą, rampų šviesą, žinomumą ir greitus pinigus.

Žymi nuomonės formuotoja gali uždirbti milijonus, vienintelis įrašas „Instagram“ – penkiaženklę sumą.

Daug kam tai pavyksta, tačiau dauguma patiria nesėkmę.

Pokyčius pastebėjo visi

K.Lenhardt santykiai su planetos futbolo čempionu J.Boatengu turėjo būti postūmis į naują pasaulį, pašėlusį gyvenimą šią akimirką, su savaitgalio išvykomis į Dubajų ar Niujorką.

„Ji visiškai pasikeitė. Šie santykiai pelnė jai pripažinimą ir statusą ne tik virtualioje erdvėje, bet ir už jos ribų“, – sakė viena K.Lenhardt pažįstamų.

Kelios dienos prieš mirtį modelis laikraščiui „Bild“ iki mažiausių smulkmenų atskleidė, kokiems kūno pokyčiams per daugelį metų ryžosi, kad atitiktų idealią nuomonės formuotojo išvaizdą: aukšti skruostikauliai, akys tarsi katės, platūs antakiai, lygi, standi oda. Moteris neslėpė, kad po sūnaus gimimo teko atlikti krūtų operaciją.

Galiausiai K.Lenhardt išvaizda neturėjo nieko bendra su natūraliai atrodančia 16-mete, dalyvavusia modelių atrankoje „Germany’s Next Topmodel“.

Užtat buvo daug panašumų su ta moterimi, kurią J.Boatengas dėl jos paliko.

Sekėjų – dar daugiau

Kad K.Lenhardt ir į ją panašios jaunos moterys fiziškai nutolsta nuo savęs, ko gero, mažesnė problema nei užgauli kritika socialiniuose tinkluose. Vokietijoje įkurtos Asociacijos prieš internetines patyčias tyrimo duomenimis, kas ketvirta jų auka galvoja apie savižudybę. Daugelis vartoja alkoholį ir raminamuosius.

Ar taip, kaip sakė J.Boatengas, elgėsi ir K.Lenhardt?

Sausio pradžioje Berlyne modelis metalo laužu pavertė futbolininko automobilį „Mini“, atsitrenkusi į gatvės šviestuvą. Jos kraujyje buvo rasta 0,6 promilės alkoholio. Žiniasklaidos teigimu, šis incidentas galutinai išprovokavo futbolininko išsiskyrimą su K.Lenhardt.

„Kaip jau žinote, aš nutraukiau santykius su Kasia Lenhardt. Pasukome skirtingais keliais. Apmaudu, bet man ir mano šeimai tai vienintelis teisingas kelias.

Turėjau priimti šį sprendimą ir nubrėžti ribas. Atsiprašau visų, kuriuos įskaudinau. Aš esu labai nusivylęs savimi. Esant šiai situacijai atsakomybę turi prisiimti vyras. Todėl aš tai darau šią akimirką. Linkiu Kasiai sėkmės“, – rašė J.Boatengas.

Po jų išsiskyrimo praėjus tik savaitei K.Lenhardt pasitraukė iš gyvenimo. Socialiniame tinkle „Instagram“ gražuolė turėjo 321 tūkst. sekėjų. Jų skaičius po modelio mirties išaugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.