Prakalbo apie tikrąją B. Gateso skyrybų priežastį: viską sujaukė mįslingas ryšys

Šimtmečio skyrybos tarp „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso ir jo žmonos Melindos nebuvo skubotas sprendimas – jis brendo jau ilgą laiką. Yra žinoma, kad M.Gates dėl to jau nuo 2019-ųjų konsultavosi su teisininkais.

Šimtmečio skyrybos tarp „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso ir jo žmonos Melindos nebuvo skubotas sprendimas.<br>Reuters/Scanpix
Šimtmečio skyrybos tarp „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso ir jo žmonos Melindos nebuvo skubotas sprendimas.<br>Reuters/Scanpix
Teigiama, kad viename iš susitikimų vėlyvu paros metu B.Gatesas labai ilgai užsibuvo J.Epsteino namuose Manhatene.<br>Getty Images/Scanpix
Teigiama, kad viename iš susitikimų vėlyvu paros metu B.Gatesas labai ilgai užsibuvo J.Epsteino namuose Manhatene.<br>Getty Images/Scanpix
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 15, 2021, 12:43 PM, atnaujinta May 15, 2021, 3:19 PM

Gegužės pradžioje Gatesai paskelbė apie skyrybas po daugiau nei 27 metų santuokoje. Netrukus JAV žiniasklaida atskleidė Melindos pateikto prašymo skirtis turinį: ji patikino, kad santuoka yra „negrįžtamai nutraukta“, kad „sutuoktinio parama nėra būtina“.

Anot „The Wall Street Journal“, vienas iš aspektų, galėjusių paskatinti išsiskyrimą, yra santykiai tarp B.Gateso ir finansininko Jeffrey Epsteino, kuris kalėjime nusižudė būtent 2019-ųjų rugpjūtį. J.Epstein buvo apkaltintas seksualiniai išnaudojęs daugiau nei dešimt paauglių mergaičių savo prabangiame būste Manhatene Niujorke, Palm Byčo rezidencijoje Floridoje) ir vienoje jam priklausiusių salų JAV Mergelių salose.

Melinda ir jos patarėjai teisės klausimais 2019 m. spalį kelis kartus paskambino į „The New York Times“, kai laikraštis pranešė, kad B.Gatesas buvo daug kartų susitikęs su J.Epsteinu. Teigiama, kad viename iš susitikimų vėlyvu paros metu B.Gatesas labai ilgai užsibuvo J.Epsteino namuose Manhatene.

2019 m. B.Gates atstovė spaudai Bridgitt Arnold sakė, kad programinės įrangos magnatas ir J.Epsteinas kelis kartus susitiko aptarti labdaros reikalų. Esą B.Gatesas gailisi dėl susitikimų su J.Epsteinu ir pripažįsta, kad tai buvo klaida.

„The Wall Street Journal“ cituoja buvusį Gatesų labdaros fondo darbuotoją, kad pasišventusi moterų teisių gynėja Melinda 2013 m. perspėjo savo vyrą, jog nesijaučia patogiai susitikdama su J.Epsteinu. Tačiau, nepaisant to, B.Gatesas ir jo fondo darbuotojai vėlesniais metais ir toliau palaikė ryšį su dabar jau mirusiu magnatu.

2020 m. pradžioje Gatesų pora nustebino pranešdama, kad nedalyvaus Pasaulio ekonomikos forume Davose Šveicarijoje – kasmetiniame verslo ir pasaulio lyderių susirinkime, kurio Gatesai nepraleisdavo daugelį metų. Po kelių mėnesių, kovo 13 d., B.Gatesas pranešė, kad atsistatydina iš „Microsoft“ valdybos ir „Berkshire Hathaway“ – jo draugo Warreno Buffeto investicinio fondo valdybos. Milijardierius teigė, kad nori daugiau dėmesio skirti labdaros veikloms.

Iš tikrųjų tuo metu Gatesų pora jau diskutavo dėl savo didžiulio turto pasidalijimo, teigia šaltiniai, susipažinę su jų skyrybų dokumentais. Abiejų šalių teisininkų komandos jau vedė privačias derybas, siekdamos suderinti poros išskyrimo detales.

Parengė Aistė Blaževskytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?