DNR testas atskleidė šokiruojančią tiesą apie ilgai ieškotą tėvą

Pasidariusi genealoginį tyrimą amerikietė Kathy Gillcrist įminė mįslę, kas yra jos biologinis tėvas. Atsakymas šokiravo: tai be žinios dingęs įtariamasis, kaltinamas penkių žmonių nužudymu.

Genealoginis testas amerikietei K.Gillcrist padėjo atsakyti, kas yra jos biologinis tėvas. Paaiškėjo, kad tai – taip ir nerastas žudikas W.B.Bishopas. (Asociatyvi nuotr,)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Genealoginis testas amerikietei K.Gillcrist padėjo atsakyti, kas yra jos biologinis tėvas. Paaiškėjo, kad tai – taip ir nerastas žudikas W.B.Bishopas. (Asociatyvi nuotr,)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Genealoginis testas amerikietei K.Gillcrist padėjo atsakyti, kas yra jos biologinis tėvas. Paaiškėjo, kad tai – taip ir nerastas žudikas W.B.Bishopas.<br>FTB ir „123rf.com“ nuotr.
Genealoginis testas amerikietei K.Gillcrist padėjo atsakyti, kas yra jos biologinis tėvas. Paaiškėjo, kad tai – taip ir nerastas žudikas W.B.Bishopas.<br>FTB ir „123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 5:12 PM, atnaujinta May 20, 2021, 10:53 AM

K.Gillcrist, kuriai dabar 63 metai, vaikystę leido netoli Bostono miesto.

Mergaitė jautė, kad jos charakteris visai kitoks nei ją įvaikinusios šeimos.

Tėvai visuomet buvo tylūs ir drovūs, o ji – alfa asmenybės tipo „valdinga maža mergaitė su ryškia vaizduote“, kaip save apibūdino pati moteris.

Jau suaugusi K.Gillcrist nutarė nusipirkti genealoginį testą – paprasčiausią nebrangų paštu atsisiunčiamą seilių tyrimą – ir taip sužinojo savo tikro tėvo tapatybę.

Ji nenustebo atradusi vyrą, kuris, kaip ir ji, turėjo polinkį būti dramatiškas.

Bet K.Gillcrist sakė, kad niekada neįsivaizdavo, jog jos tėvas galėjo būti taip pagarsėjęs.

Pasirodė, kad tai – Williamas Bradfordas Bishopas, kaltinamas plaktuku nužudęs savo žmoną, motiną ir tris sūnus.

Liūdnai pagarsėjęs pabėgėlis iš Vašingtono priemiesčio Betesdos nuo 1976-ųjų yra ieškomas Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir vienu metu buvo įtrauktas į JAV dešimties ieškomiausių įtariamųjų sąrašą.

Donoras atrado 19 vaikų

„Aš tik nusijuokiau, – pasakojo amerikietė apie savo reakciją sužinojus tiesą. – Šeima, kuri mane įvaikino, turi puikų humoro jausmą.

Pagalvojau: tai aišku, kad mano tėvas yra žudikas!“

Šis atradimas, kurį K.Gillcrist aprašė naujoje knygoje „Tai mano genuose“, yra vienas pavyzdžių, kai mėgintuvėlis su seilėmis atskleidžia neįtikėtinus genealoginius faktus.

Kai kada pasekmės būna ir nepageidaujamos.

Prieš trejus metus vienas gydytojas iš Oregono valstijos, kuris anksčiau buvo spermos donoras, „Ancestry“ svetainėje sužinojo, kad nenumanydamas tapo mažiausiai 19 vaikų tėvu ir visi jie gyveno netoli jo namų.

Neseniai Merilando valstijoje dvi kaimynės ir geriausios draugės pasitelkusios genealoginį testą išsiaiškino, kad jų tėvas yra tas pats.

Pasitaikė atvejų, kai žmonės sužinojo, jog jų šeimos gydytojas iš tiesų buvo biologinis tėvas, arba tai, kad jų tėvas turėjo slaptą antrą šeimą.

Vis dėlto nedaug kas gali pasigirti atradę ryšių su kraupaus nusikaltimo vykdytoju, kuris galbūt vis dar slapstosi laisvėje. FTB buvo subūręs visą komandą federalinių ir valstijų teisėsaugos pareigūnų, kurie bandė atsekti galus gavę daugiau kaip 650 užuominų apie bėglį.

Buvo diplomatas ir pilotas

K.Gillcrist pasakojo, kad kai pirmą kartą atliko „23andMe“ genealoginį testą, duomenų bazėje atsirado tik viena tolima giminaitė – trečios eilės pusseserė Susan Gillmor, gyvenusi Meino valstijoje.

Moterys aptiko kelis keistus sutapimus – panašios pavardės, abi universitete studijavo anglų kalbą, abi tapo mokytojomis, abi buvo to paties plaukų atspalvio blondinės.

Tačiau S.Gillmor, genealogijos žinovė, pasisiūlė giliau pasiknisti tolimosios pusseserės biologijoje.

Kai metus trukusios paieškos nuvedė iki W.B.Bishopo, ji nusprendė pusseserei pradžioje atskleisti tik pavardę, o ne jo nusikaltimus.

„Ar tai kas nors žymus?“ – paklausė K.Gillcrist.

Sužinojusi tiesą ji nesuabejojo, kad žudikas yra tikrasis tėvas. W.B.Bishopo vaikai – K.Gillcrist broliai – atrodė panašesni į ją nei jos pačios atžalos.

„Kai pažiūri į elgesį ir charakterį, man viskas aišku“, – sakė K.Gillcrist ir pažymėjo, kad ir ji, ir tikrasis jos tėvas kentė nuo nemigos.

W.B.Bishopas dabar prisimenamas tik dėl kraupių žudynių, tačiau jis buvo išsilavinęs žmogus, pilotas mėgėjas ir JAV valstybės departamento diplomatas, siųstas dirbti į ambasadas Italijoje ir Botsvanoje.

1957-aisiais W.B.Bishopas susilaukė dukters Kathy su viena moterimi, tačiau po dvejų metų vedė kitą – mokyklos laikų meilę, su kuria apsigyveno Betesdoje ir susilaukė trijų sūnų.

Užkasė pelkėje ir padegė

Žudynės įvyko 1976-aisiais, kai W.B.Bishopas nesulaukė paaukštinimo darbe.

Manoma, kad pyktį jis išliejo ant savo šeimos.

Policijos teigimu, vyras plaktuku uždaužė sūnus, žmoną ir motiną jiems miegant.

Po to žudikas automobiliu nuvažiavo beveik 500 kilometrų į pelkėtą Šiaurės Karolinos regioną, ten iškasė negilią duobę ir kūnus padegė.

Pareigūnai atrado nusikaltėlio automobilį dar kelios valandos kelio nuo tos vietos, Didžiųjų Dulsvųjų Kalnų nacionaliniame parke.

Viduje gulėjo žemėlapiai ir informacija apie takų maršrutus. Tačiau pats W.B.Bishopas buvo dingęs.

Praėjus beveik trims dešimtmečiams, 2014-aisiais, FTB įtraukė W.B.Bishopą į dešimties labiausiai ieškomų įtariamųjų sąrašą, taip parodydamas, kad, teisėsaugos duomenimis, jis vis dar gyvas.

Pareigūnai mano, kad mokėdamas penkias kalbas W.B.Bishopas lengvai galėjo susikurti naują gyvenimą kur nors užsienyje. Šiandien jam būtų 84-eri.

K.Gillcrist pasakojo, kad įvaikinimo dokumentuose ir gimimo liudijime jos biologinė motina buvo užrašiusi kitą tėvo vardą.

„Arba ji pati nežinojo, arba gyveno daug ką slėpdama, – kalbėjo amerikietė, kuriai žudynių metu buvo aštuoniolika metų. – Paslapčių šioje istorijoje daugybė.“

Parengta pagal „The Washington Post“, WESC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai