A. Lukašenka ir jo moterys: režimo lyderis dievina gražuoles

„Aliaksandras Lukašenka turi didelę šeimą: tris sūnus ir septynis anūkus“, – skelbiama oficialioje Baltarusijos prezidento interneto svetainėje. Vaikų biografijos, daug nuotraukų, bet nė žodžio apie sutuoktinę.

Oficialioje Baltarusijos prezidento svetainėje internete pateikiama tik informacija apie jo vaikus ir anūkus – apie žmoną ten nėra nė žodžio, kaip ir jos fotografijos. Pats A.Lukašenka nuolat mėgaujasi jaunų moterų draugija.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Oficialioje Baltarusijos prezidento svetainėje internete pateikiama tik informacija apie jo vaikus ir anūkus – apie žmoną ten nėra nė žodžio, kaip ir jos fotografijos. Pats A.Lukašenka nuolat mėgaujasi jaunų moterų draugija.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
„President.gov.by“ nuotr.
„President.gov.by“ nuotr.
A.Lukašenka vedė G.Želnerovič 1975-aisiais ir susilaukė dviejų sūnų. Tačiau Baltarusijos prezidentas su žmona negyvena daugiau kaip du dešimtmečius.<br>„24smi“ nuotr.
A.Lukašenka vedė G.Želnerovič 1975-aisiais ir susilaukė dviejų sūnų. Tačiau Baltarusijos prezidentas su žmona negyvena daugiau kaip du dešimtmečius.<br>„24smi“ nuotr.
N.Lukašenka užfiksuotas su I.Abelskaja, kuri, kaip manoma, yra jo motina.<br>„Projekt.media“ nuotr.
N.Lukašenka užfiksuotas su I.Abelskaja, kuri, kaip manoma, yra jo motina.<br>„Projekt.media“ nuotr.
„Cpartisans_dumps“ nuotr.
„Cpartisans_dumps“ nuotr.
Trys A.Lukašenkos sūnūs (iš kairės): Dzmitrijus, Nikolajus ir Viktaras pasirodo beveik visuose oficialiuose renginiuose.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Trys A.Lukašenkos sūnūs (iš kairės): Dzmitrijus, Nikolajus ir Viktaras pasirodo beveik visuose oficialiuose renginiuose.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Po pažinties su A.Lukašenka „Mis Baltarusija 2018“ M.Vasilevič pakako metų, kad taptų parlamento nare.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Po pažinties su A.Lukašenka „Mis Baltarusija 2018“ M.Vasilevič pakako metų, kad taptų parlamento nare.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 6, 2021, 8:10 PM, atnaujinta Jun 7, 2021, 9:50 AM

66 metų autoritarinis Baltarusijos lyderis iki šiol oficialiai vedęs vienmetę savo mokyklos laikų meilę Galiną. Bet su žmona – jųdviejų sūnų 45-erių Viktaro ir 41 metų Dzmitrijaus motina – A.Lukašenkos niekas nėra matęs jau daugybę metų.

O kas yra diktatoriaus mylimiausio sūnaus 16-mečio Nikolajaus motina, oficialiai išvis nežinoma.

Nemato prasmės skirtis

A.Lukašenka neslepia, kad negyvena su savo žmona G.Lukašenka, tačiau ir skirtis neketina. Yra pasakęs: „Nematau prasmės.“

Galina Želnerovič ištekėjo už A.Lukašenkos 1975-aisiais, kai abu studijavo istoriją Mogiliavo pedagoginiame universitete.

Moteris dirbo darželio auklėtoja, vėliau Mogiliavo vykdomajame komitete (atitikmuo Lietuvoje – savivaldybė) vadovavo gyventojų sveikatingumo skyriui, Šklovo rajone organizavo sanatorinį-kurortinį gydymą.

Taip ir nepersikėlusi į Minską drauge su vyru, kai jis 1994 m. pirmą kartą buvo išrinktas Baltarusijos prezidentu, G.Lukašenka įsikūrė Šklove netoli Mogiliavo. Prieš porą metų ji persikėlė į kitą namą.

G.Lukašenka 2005-aisiais yra sakiusi, kad provincijoje liko savo noru: „Aš pati pasirinkau tokį gyvenimą. Kai vaikai užaugo, namie pasidarė šiek tiek liūdna, bet daug skaitau, mėgstu vaikščioti po mišką.

Labai pavargstu darbe – kartais net taip, kad negaliu užmigti. O kai apsilankau Minske, vaikštau į teatrus, koncertus. Ačiū Dievui, niekas manęs neatpažįsta.“

Paskutinį kartą ji drauge su vyru viešumoje pasirodė daugiau kaip prieš du dešimtmečius.

Baltarusijos Centrinės rinkimų komisijos duomenys rodo, kad A.Lukašenkos oficialios žmonos, dabar pensininkės G.Lukašenkos pajamos 2019-aisiais buvo 5560 Baltarusijos rublių (apie 1800 eurų).

Uošvė – artimas žmogus

Tiesa, A.Lukašenka galutinai neužtrenkė durų į praeitį. Esą jis retsykiais trumpam aplanko žmoną, bet daug artimesnį ryšį palaikė su savo uošve Jelena Želnerovič. Buvusi baltarusių kalbos ir literatūros mokytoja mirė užpernai eidama 90-uosius metus, o Baltarusijos vadovas dalyvavo jos laidotuvėse vieno kaimo kapinėse Šklovo rajone.

„Prezidentas pakeitė savo planus ir nuvažiavo – negalėjo nenuvažiuoti – atsisveikinti su Jelena Fiodorovna. Ir net ne su uošve, o su savo antrąja motina, kaip pats Aliaksandras Grigorjevičius ne kartą ją vadino“, – tuomet sakė A.Lukašenkos spaudos sekretorė Natalija Eismont.

Ko gero, pagrindinis dalykas, įtvirtinęs A.Lukašenkos ryšį su uošve, buvo beribis J.Želnerovič tikėjimas juo. Moteris mokytojavo Aleksandrijos kaimo mokykloje – ten, kur mokėsi A.Lukašenka. Mokytoja aktyviai dalyvavo jo gyvenime – patarė, kur eiti studijuoti, rekomendavo Istorijos fakultetą, matė jo sugebėjimus ir prognozavo karjerą – net mokyklos direktoriaus!

O ir neprieštaravo vaikino santykiams su dukra, kai 8-ojo dešimtmečio pradžioje devintokė Galina pradėjo susitikinėti su dešimtoku Aliaksandru. Kaip 2005 m. vieninteliame interviu pasakė G.Lukašenka, jų santykiai iki vedybų išliko platoniški – tokie buvo laikai, be to, jie dažniausiai susitikdavo nuotakos namuose.

Kai A.Lukašenka įstojo į Pedagoginį institutą, Galina juo pasekė – taip pat pasirinko Istorijos fakultetą: jie kartu lankė paskaitas, kartu vykdavo dirbti į kolūkį, važiuodavo aplankyti tėvų, o galiausiai susituokė.

Kaip žentas Aliaksandras labai patiko žmonos šeimai – dėmesingas, šeimyniškas, darbštus, kuklus, nebijojo jokio darbo: galėjo pjauti žolę, net melžti karvę – viską mokėjo. Beje, A.Lukašenkos motina buvo melžėja, o be tėvo augęs sūnus padėjo jai dirbti.

Jau būdamas valstybinio ūkio „Gorodec“ direktoriumi (1987–1994 m.) jis taip pat reguliariai lankėsi pas uošvę ir talkino jai ūkyje.

Tapęs prezidentu į šias keliones A.Lukašenka pasiimdavo savo jauniausią sūnų Nikolajų, o kartą – net vieną savo globotinių modelį Poliną Šubą.

Sūnus – nuolatos šalia

Jaunėlį N.Lukašenką, kuris dabar mokosi vienoje Minsko vidurinėje mokykloje, Baltarusijos lyderiui pagimdė kita moteris.

Kūdikis išvydo pasaulį 2004 metais, lygiai tą pačią dieną, rugpjūčio 31-ąją, kai prezidentui sukako 50 metų – pagal slavų tradiciją tokio amžiaus tėvų vaikai vadinami „paskutiniaisiais“ ir paprastai labiausiai lepinami.

Nikolajus, galima sakyti, užaugo ant tėvo kelių: A.Lukašenka jį kone visur imdavo su savimi nuo to momento, kai berniukas buvo pristatytas visuomenei.

Kad Baltarusijos prezidentas yra trijų sūnų tėvas, paaiškėjo 2008-ųjų balandį, kai Nikolajui buvo beveik ketveri: kartu su tėvu vaikas dalyvavo šeštadieninėje talkoje.

Tų pačių metų liepą A.Lukašenka pasakojo, kodėl mažasis sūnus nuolat jį lydi: „Viskas banalu – mano sūnus, vaizdžiai tariant, yra mano uodega. Jis tiesiog negali su niekuo pasilikti! Žinoma, jis man prideda krūvio, nes niekas negali jo nei aprengti, nei pamaitinti – tik aš.“

A.Lukašenka tikino, kad niekada neslėpė trečio sūnaus gimimo, nors jis ir nesantuokinis: „Ką čia slėpti? Tai yra iš Viešpaties Dievo! Kaip apie motinas ar vaikus galima sakyti, kad tai kažkas svetimo, ne mano? Tai nusikaltimas prieš Dievą.

Atvykau su sūnumi pas Vladimirą Vladimirovičių, Putinas man pasakė: „Oi, Aliaksandrai Grigorjevičiau, tai Dievo dovana!“

Motina – gydytoja?

Nepaisant neva atvirumo, apie Nikolajaus motiną iki šiol oficialiai nėra ištarta nė žodžio, nors berniukas jau užaugo.

Realiausia, kad sūnų A.Lukašenkai pagimdė moteris, dirbusi prezidento asmenine gydytoja, – Irina Abelskaja, kuriai dabar 55 metai. Beje, Nikolajus išvaizda labai panašus į ją.

1994-aisiais atrinkta į  naujai sukurtą prezidento asmeninio gydytojo postą jauna ir graži I.Abelskaja labai greitai pradėjo visur lydėti pirmąjį valstybės asmenį.

2001 m. ji tapo Prezidento administracijos ligoninės vyriausiąja gydytoja, o I.Abelskajos motina Liudmila Postojalko buvo paskirta sveikatos apsaugos ministre. Bet 2007 m., praėjus vos mėnesiui po L.Postojalko mirties, I.Abelskaja buvo atleista iš pareigų.

Dvejus metus ji dirbo eiline medike. Sklido kalbos, kad jai neleidžiama pamatyti sūnaus. Vis dėlto 2009 m. rugsėjį I.Abelskaja vėl ėmė vadovauti Prezidento administracijos ligoninei.

2015 m., kai A.Lukašenka buvo perrinktas prezidentu, jis asmeniškai pakvietė gydytoją į inauguraciją. Tačiau moteris laikėsi nuošaliau, o Nikolajus sėdėjo šalia savo vyresniojo brolio Dzmitrijaus ir jo žmonos.

Vėliau A.Lukašenka apdovanojo tariamą trečio sūnaus motiną Garbės ordinu, Minske ji gyvena elitiniame Drozdų rajone, kur įsikūrę valdžios atstovai ir kiti artimai su prezidentu susiję žmonės.

I.Abelskaja dalyvauja įvairiuose medicinos renginiuose ir kaip „išskirtinė organizatorė“ dalijasi patirtimi.

Moteris kartais pasirodo oficialiuose valstybiniuose renginiuose, tačiau nesiveržia į pirmąsias eiles – tradiciškai pirmajai damai numatytoje vietoje šalia A.Lukašenkos matomos įvairios jaunos moterys.

I.Abelskaja stengiasi viešai nekalbėti apie Nikolajų. Pavyzdžiui, portalo „Tut.by“ paklausta apie būsimą savo jauniausio sūnaus profesiją ji atsakė: „Aš tiesiog norėčiau, kad jis įgytų gerą išsilavinimą, pasirinktų įdomią profesiją, mėgtų savo darbą, juo džiaugtųsi ir kurtų naudą kitiems.“

Gydytoja turi vyresnį sūnų iš pirmosios santuokos, kuri jaunystėje greit nutrūko. Dmitrijus Abelskis tapo gydytoju oftalmologu.

Dainininkė įteikė dovaną

Tuo ir baigiasi sąrašas moterų, kurios galėjo tapti A.Lukašenkos įpėdinių motinomis. Toliau – favoritės, kurių artimi santykiai su prezidentu oficialiai nepatvirtinti, bet apie juos galima numanyti.

Didelio prezidento dėmesio nusipelnė dainininkė Irina Dorofejeva, kuriai dabar 43-eji.

2007-aisiais A.Lukašenka, lydimas žiniasklaidos, atvyko į studiją susipažinti su Irina ir jos kūryba.

Netrukus po to I.Dorofejeva tapo Baltarusijos stabu: jos atvaizdai puošė Minsko gatves, buvo spausdinami ant krepšių, kepurėlių.

Pati dainininkė lydėjo prezidentą, gyveno jo rezidencijoje Vitebske muzikos festivalio „Slavianskij bazar“ metu.

Gimimo dienos proga I.Dorofejeva dovanojo A.Lukašenkai dainą: „Mano angelas yra neprilygstamas, nežemiškas ir nerealus.“ Atsakydamas A.Lukašenka taip pat viešai pasveikino dainininkę gimtadienio proga iš televizijos ekrano.

Pati I.Dorofejeva niekada nepatvirtino gandų apie artimus ryšius su Baltarusijos prezidentu, bet jų oficialiai ir neneigė. Klausiama apie santykius su A.Lukašenka dainininkė kalbą nukreipdavo apie savo programos svarbą Baltarusijos menui populiarinti.

Vėliau I.Dorofejeva tapo Kultūros universiteto dėstytoja, katedros vedėja, paskui buvo išrinkta į Baltarusijos parlamentą.

Karjera šovė aukštyn

Kita prezidento akiratyje atsidūrusi meno pasaulio atstovė buvo J.Kupalos teatro aktorė Marta Golubeva.

1990-aisiais gimusi mergina pradėjo rodytis šalia A.Lukašenkos vos tik sulaukusi pilnametystės: 2008 metais šoko su prezidentu šventiniame renginyje liepos 3-iąją, šalies Nepriklausomybės dieną.

Konkurso „Mis Baltarusija 2016“ metu aktorė sėdėjo valstybės vadovo dešinėje. Vienai radijo korespondentei pavyko užduoti klausimą, kaip mergina pateko į A.Lukašenkos draugiją. M.Golubeva neatsakė.

Tame pačiame konkurse „Mis Baltarusija 2016“ valstybės vadovo kairėje sėdėjo nacionalinės televizijos laidų vedėja Polina Šuba.

Prieš tai ji jau buvo pasirodžiusi su A.Lukašenka pasaulio ledo ritulio čempionato rungtynėse Minske. O 2019-ųjų gruodžio 28 dieną per pirmąjį Baltarusijoje surengtą Vienos pokylį prezidentas su ja šoko valsą.

„Kai sužinojau, kad man teko garbė šokti su valstybės vadovu, žinoma, labai susijaudinau. Nors žinojau, kad ypatingų problemų neturėtų kilti: 14 metų užsiėmiau choreografija, man nereikėjo specialiai treniruotis“, – prisiminė P.Šuba, kuriai dabar 31 metai.

Likus savaitei iki Vienos pokylio mergina buvo paskirta Baltarusijos televizijos Naujienų tarnybos vadovo pavaduotoja.

2008 m. konkurse „Mis Baltarusija“ P.Šuba pateko tarp 12 finalininkių. Po renginio visi dalyviai patraukė į pokylį viešbutyje „Planeta“, kur dalyvavo ir A.Lukašenka.

2009 metų pavasarį, kai po rekonstrukcijos buvo iškilmingai atidaromas Minsko operos ir baleto teatras, paaiškėjo, kad mūza Melpomenė iš fasado skulptūrinės grupės buvo nulipdyta pagal P.Šubos atvaizdą.

Paskui P.Šuba dirbo modeliu, važinėjo po pasaulį. 2011 m. ji baigė Baltarusijos valstybinį technologijos universitetą, įgijo medienos pramonės ekonomisto rinkodarininko specialybę.

Tais pačiais metais P.Šuba įsidarbino Baltarusijos televizijoje, kur iš pradžių vedė „Žinias“, o vėliau – „Panoramą“. Lydėti Baltarusijos vadovą per užsienio vizitus, pavyzdžiui, į Venesuelą, ji pradėjo kaip žurnalistė.

2015 m. P.Šubai įteikta „Televiršūnės“ premija kaip geriausiai kasdienės žinių laidos vedėjai.

„Nesuprantu, kodėl manimi taip domimasi?

Tereikėjo 2014 metais atsidurti šalia A.Lukašenkos ledo ritulyje“, – sakė televizijos žvaigždė atsakydama į klausimus, kas ją sieja su Baltarusijos prezidentu.

Aplinkoje – nauji veidai

Tiesą sakant, P.Šuba buvo pirmoji gražuolė, viešai pasirodžiusi šalia valstybės vadovo, todėl ir sulaukė tiek dėmesio. Vėliau tokių merginų buvo ne viena.

2017 m. liepos 10 d. šventiniame koncerte, kuris vyko A.Lukašenkos nurodymu sukurtame parodomajame „agromiestelyje“ Aleksandrijoje netoli Šklovo, šalia prezidento atsirado nauja žavi palydovė – 22-ejų studentė iš Vitebsko Kristina Nevera.

Ji, daugybės šokių konkursų laureatė, Aleksandrijoje pasitiko prezidentą su duona ir druska.

K.Nevera baigė finansų ir kredito studijas Vitebsko valstybinio technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo vadybos fakultete, dalyvavo prezidento pokylyje aukštųjų mokyklų absolventams.

Kita daili mergina, ne kartą matyta šalia A.Lukašenkos, – dabar 24-erių Alina Roskač. „Mis Baltarusija 2016“ finalininkė sėdėjo šalia prezidento 2018 m. vasaros saulėgrįžos šventėje Aleksandrijoje, biatlono varžybose „Sniego snaiperis“ drauge dalyvavo lenktynėse.

Žiniasklaida rašė, kad ji – našlaitė iš Svetlogorsko, studijuojanti metalurgijos inžineriją.

Protokolo gražuolės

A.Lukašenka neslepia silpnybės gražioms moterims: „Aš nė viename renginyje nesėdžiu bejausmiu veidu tarp valdininkų. Iš vienos pusės – sūnus, iš kitos – mergina.“ Ir didžiuodamasis pridūrė, kad jo protokolo tarnyboje dirba labai gražios merginos, kurios pačios dažnai prašo atsisėsti šalia.

Paklaustas apie vieną protokolo tarnybos darbuotoją Dariją Šmanaj prezidentas 2014-aisiais atsakė: „Ją pažįstu dvejus metus. Labai padori. Jei turėčiau tokią merginą... Tai aukščiau stogo.“ Frazė nuskambėjo kaip užuomina.

Protokolo darbuotojos lydi šalies vadovą oficialiuose priėmimuose, sporto ir kultūros renginiuose, dažnai patenka į fotografijas. D.Šmanaj čia ypač išsiskyrė: buvo kartu su A.Lukašenka ledo ritulio rungtynėse, visos Baltarusijos asamblėjoje, parlamento ovaliojoje salėje per prezidento metinį kreipimąsi į Nacionalinį susirinkimą, per 2015 m. inauguraciją buvo atsakinga už svečių pasodinimą jiems skirtose vietose.

D.Šmanaj, Baltarusijos valstybiniame ekonomikos universitete baigusi buhalterinės apskaitos, analizės ir audito prekyboje ir viešajame maitinime specialybę, pastaruosius kelerius metus lydėjo A.Lukašenką aukščiausio lygio susitikimuose, net pati pabendravo su kai kurių šalių vadovais.

Neseniai pranešta, kad 29-erių D.Šmanaj iš protokolo tarnybos persikėlė dirbti į Maskvą „pagal Užsienio reikalų ministerijos liniją“.

Dar viena labai išvaizdi moteris A.Lukašenkos komandoje – prezidento spaudos tarnybos vadovė Natalija Eismont. Ji 2014-aisiais pradėjo eiti šias pareigas būdama 30-ies.

Baigusi dailės ir aktorystės studijas N.Eismont prieš tai televizijoje vedė laidą „Regionų naujienos“ baltarusių kalba.

Kaip ir buvusi Baltarusijos prezidento protokolo tarnybos pareigūnė D.Šmanaj, N.Eismont labai mėgsta socialiniuose tinkluose skelbti nuotraukas iš savo tarnybinių komandiruočių.

Medikė praverčia visur

Artimiausiai A.Lukašenkos aplinkai priklauso ir dabartinė asmeninė jo gydytoja Svetlana Konošenka. Netgi yra pasirodę pranešimų, kad būtent ji galėtų būti jaunėlio Nikolajaus motina.

Pareigas S.Konošenka perėmė po I.Abelskajos pasitraukimo. 2008-aisiais jai suteikta gydytojo terapeuto aukščiausia kategorija. Medikė drauge su prezidentu keliavo į jo gimtinę Šklovo rajone, aplankė uošvę J.Želnerovič, dalyvavo A.Lukašenkos susitikime su popiežiumi, lydėjo per oficialius vizitus Vilniuje, Jerevane.

Kai Baltarusijos galva viešėjo Kijeve, ji vaikštinėjo po miestą su N.Lukašenka.

S.Konošenka dalyvauja visose prezidento parodomosiose žemės ūkio akcijose: renka su juo bulves, šienauja žolę.

Derliaus šventės metu Drozduose gydytoja dirbo kartu su valstybės vadovu – A.Lukašenka jai numesdavo nuo medžių nuskintus vaisius.

Manoma, kad būtent S.Konošenka pernai skrido sraigtasparniu ir filmavo, kaip neperšaunamąja liemene vilkintis ir automatą laikantis A.Lukašenka iš oro apžiūrinėja protestų apimtą Minską.

Tapo parlamentare

Pastaraisiais metais labiausiai aptarinėjama A.Lukašenkos numylėtinė – Marija Vasilevič.

Konkurse „Mis Baltarusija 2018“ apsilankęs prezidentas stebėjo, kaip 21 metų M.Vasilevič, turinti etaloninius kūno matmenis 86-60-90, skelbiama gražiausia šalies mergina.

Tais pačiais 2018-aisiais M.Vasilevič ir A.Lukašenka viešėjo ūkyje „Rodina“. Žiniasklaida aprašė vizito fragmentą: „Delegacija aplankė ir vietos muziejų, kurio vienas eksponatų yra kolūkio „Rodina“ pirmojo pirmininko stalas.

A.Lukašenka paragino M.Vasilevič atsisėsti prie šio stalo. „Mašenka, ateik čia, mažute“, – pakvietė prezidentas merginą.“

2019 metais Baltarusijoje vykusiose Europos žaidynėse A.Lukašenka su gražuole rodėsi visur: ir iškilmingose ceremonijose, ir varžybose.

Muzikos festivalyje „Slavianskij bazar“ Vitebske M.Vasilevič sėdėjo prezidento ložėje prie A.Lukašenkos ir jo sūnaus Nikolajaus kaip artimas šeimos narys.

Prezidento dėmesys merginai pasiekė kulminaciją, kai ji 2019 m. savo grožiu ketino užkariauti pasaulį.

Tada tapo žinoma, kad A.Lukašenka asmeniškai ją ruošė konkursui „Mis pasaulis“, vykusiam Kinijoje, – apie tai prezidento spaudos sekretorė N.Eismont pasakojo Baltarusijos televizijos eteryje.

M.Vasilevič buvo pripažinta gražiausia Europos mergina, o Baltarusija pirmą kartą per dalyvavimo „Mis pasaulis“ istoriją pateko į geriausiųjų penketą.

Prezidentas taip pat mokė M.Vasilevič kapoti malkas, Naujųjų metų pokylyje su ja šoko valsą.

2019 m. sausio 8 d. A.Lukašenka apdovanojo M.Vasilevič premija „Už dvasinį atgimimą“ – „už reikšmingą indėlį plėtojant tarptautinį kultūrinį bendradarbiavimą ir aktyvią labdaringą veiklą“. Koncerte po ceremonijos gražuolė vėl sėdėjo salėje šalia prezidento.

Kai M.Vasilevič Baltarusijos valstybinio ekonomikos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakultete ėmėsi magistrantūros studijų, išsipildė jos vaikystės svajonė tapti televizijos veidu: gražuolė buvo pakviesta vesti laidą „Labas rytas, Baltarusija!“.

O 2019-ųjų lapkritį M.Vasilevič pasiekė Baltarusijos politikos olimpą – buvo išrinkta šalies parlamento nare.

Tiesa, Centrinės rinkimų komisijos pirmininkė Lidija Jermošina iš pradžių neapdairiai leptelėjo, kad 22-ejų mergina dar neturi ką pasiūlyti liaudžiai. Tada įsikišo A.Lukašenka ir L.Jermošinai priminė, jog ji negirdi jo žodžių, kad ateitis priklauso jaunimui, ir M.Vasilevič tapo parlamentare.

Parengta pagal „Projekt.media“, „Mk“, „24smi“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.